Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Seben Star Commander 60/900

59852

Seben

Produs nou

Telescopul refractor multifunctional Seben StarCommander este, cu obiectivul lui de 60mm si distanta focala de 900mm, o dovada ca pot fi combinate utilitatea, calitatea si pretul bun.

Mai multe detalii

In stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 2 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 2 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 2,00 lei.


285,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv60 mm
TipRefractor acromat
Greutate7,5 kg
Distanța focală900 mm
Raport focalf/15
MonturaAzimutală
Tip focuserCremalieră 1,25”
OculareH 20mm, H 12.5mm, SR 6mm, SR 4mm
Căutător5x24
Capacitate de colectare a luminii70
Putere de separație1,92”
Magnitudinea limită10,7 mag
Barlow2x
Putere de mărire utilă maximă120x
Lentilă inversoare1x
Control GoToNu

Informatii

Telescopul refractor multifunctional Seben StarCommander este, cu obiectivul lui de 60mm si distanta focala de 900mm, o dovada ca pot fi combinate utilitatea, calitatea si pretul bun. Fiind foarte usor de montat telescopul Star Commander va permite observatii confortabile ale cerului instelat dar si observatii terestrein natura.

Cu telescopul Seben Star Commander 60/900 nu trebuie sa aveti grija unor costuri ascunse deoarece acestea nu exista. De multe ori costurile ulterioare nu sunt evidente mai ales pentru incepatori. Acest instrument vine echipat cu toate accesoriile necesare pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de multe ore placute de observatii fara costuri suplimentare.

Modelul constructiv modern si focuserul de 1.25” permit echiparea telescopului cu orice accesoriu standard cum ar fi un adaptor pentru aparate foto.

Livrarea telescopului se face impreuna cu un set foarte bogat de accesorii de 1.25”. In cazul multor instrumente ca sa aveti un asemeneasortiment acestea trebuie cumparate separat.

Continut colet:
 • Filtru lunar 1.25” pentru observarea confortabila a obiectelor cu intensitate luminoasa mare;
 • Barlow 2x 1.25” pentru dublarea puterii de marire a ocularelor;
 • Lentila inversoare 1.5x, 1,25” pentru o imagine cu orientare corecta in telescop (acest accesoriu e de o importanta deosebita pentru observatii terestre, deoarece fara acesta imaginea in telescop apare intoarsa, lucru normal pentru telescoapele astronomice);
 • Cautator 5x24 pentru gasirea usoara a obiectelor;
 • Oculare 20, 12.5, 6 si 4mm, 1.25” pentru puterile de marire corespunzatoare 45x, 72x, 90x, 144x, 225x, 300x si 450x.
Instrumentul se livreaza de asemenea cu un trepied stabil, reglabil in inaltime. Acesta permite cu usurinta atat observatii astronomice cat si observatii terestre.


Telescopul Seben Star Commander:

 • Poate observa stele pana la magnitudinea 11.5m (circa 1 milion de stele);
 • Are o putere de separatie de 2.3” de arc;
 • Are urmatoarele puteri de marire normale: SK4mm/225x, SR6mm/150x, H12.5mm/77x, H20mm/45x;
 • Are urmatoarele puteri de marire utilizand lentila barlow: SK4mm/450x, SR6mm/30x, H12.5mm/144x, H20mm/90x;
 • Are o montura azimutala;
 • Poate fi echipat suplimentar cu adaptor foto, motor de urmarire automata, filtre, etc.

Un telescop care ofera un sortiment foarte bogat de accesorii. Din pacate echiparea  unui numar mare de accesorii in acest segment de pret se reflecta negativ asupra calitatii acestora. Este important ca un incepator sa se gandeasca inainte de achizitionare daca nu doreste mai bine achizitionarea unui instrument asemanator cu putine accesorii dar cu o calitate superioara.

Recenzii

Nota 
2020-02-27

Dezamăgitor!

Aveam mari speranţe cu acest telescop, dar acestea aveau să se năruiască odată cu utilizarea lui.
1. În primul rând, ambalajul, din hârtie cartonată, era găurit, la fel şi ambalajul corpului telescopului, semn că nu a fost bine transportat. Este ca şi cum s-a agăţat de ceva când a fost împins în maşină. Noroc de faptul că respectiva gaură era pe partea mai subţire a tubului telescopului, ci nu pe partea unde era obiectivul, că altfel se zgârâia şi telescopul.
2. Claritatea nu este prea grozavă. L-am folosit cu ocular H 20mm, pe câteva clădiri destul de îndepărtate, însă a cam dezamăgit. Nu este claritate slabă, dar nici nu te face să spui "Oau!". Mai clar se vedea prin lunetele confecţionate de mine din lentile de ochelari! Nu are rost să vă mai spun cum se vede cu ocularele 12,5, 6 şi 4 mm, unde clariatea cam lasă de dorit. Să văd cu se prezintă când o să fie vizibilă Luna. Dacă şi atunci dezamăgeşte, cred că-l voi returna şi voi lua în schimb un alt telescop, cu distanţă focală mai mică, dar cu lumnină mai bună. Poate atunci claritatea va fi mai ok.
3. Poate că cel mai deranjant lucru îl reprezintă cele două tuburi: Barlow şi Lentila inversoare. Acestea cred că sunt puse în set pentru a atrage clienţii, dar nu au nicio utilitate. Indiferent ce oculare montezi la ele, imaginea este cea oferită de un microscop ce are o lamelă goală! Nu se poate vedea nimic prin ele. Lentila corectoare? Ce corectează, că nu se vede nimic cu ajutorul ei, nici măcar cu ocularul de 20mm. Corectează imaginea să nu se vadă răsturnată? Pe bune? Unde? La acest telescop în niciun caz.
Nu mi s-a dat Barlow 2X, ci Barlow 3X., care, de asemenea, este inutil. Îţi oferă o imagine albicioasă, fără niciun detaliu.
Adevărul e că preţul mic nu îţi poate garanta şi o calitate superioară. Dar dacă şi cu cele ce costă 600 sau 900 de lei păţim aşa?
Acest telescop nici măcar ca jucărie nu ar fi bun. Aşadar, nu-l recomand.
Mă voi axa pe distanţe focale mai mici, dar cu lentile ce oferă o mai bună luminozitate şi, poate, şi claritate.

 • 2 din 2 persoane au considerat aceasta recenzie utila.

Scrie-ti parerea!

Scrie o recenzie

Telescop Seben Star Commander 60/900

Telescop Seben Star Commander 60/900

Telescopul refractor multifunctional Seben StarCommander este, cu obiectivul lui de 60mm si distanta focala de 900mm, o dovada ca pot fi combinate utilitatea, calitatea si pretul bun.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania