Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Refractor apocromat Agema Optics AP 180/1620 SD 180 F9 OTA

52873

Agema Optics

Produs nou

Seria de refractoare apocromate Agema Optics cu design optic special produc imagini de un contrast deosebit si o corectie a culorii foarte buna!

Mai multe detalii

In 5-8 zile

93 300,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv180 mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală1620 mm
Raport focalf/9
Monturafără montură
Tip focuser3,5” cu reducție 10:1
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii660
Putere de separație0,64”
Magnitudinea limită13,1 mag
Putere de mărire utilă maximă360x
Control GoToNu
Parasolarda
Inele de prindere rotativăda
Greutate tub19 kg
Interval de focalizare0-125mm
Lungime tub1533mm
Adaptor ocular2" - 3,5"
Material tubAluminiu

Informatii

Designul optic

Obiectivul Agema Apo este un dublet fluorit cu sticla frontala speciala. Pozitionarea frontala a sticlei protejeaza fluoritul fata de orice influenta exterioara. Agema Optics utilizeaza materiale optice de cea mai buna calitate in productie inclusiv sticla ce nu necesita a doua turnare sau reincalzire, iar fluoritul are o orientare optima a cristalelor si o structura optica uniforma. 

Sistemul complex de prindere al elementelor optice elimina riscul deformarii acestora si le protejeza in timpul transportului. Designul cadrului de montare al opticii permite reglarea fina al lentilelor fara dezasamblarea acestora - un avantaj important. Agema utilizeaza fluorit cu proprietati de dispersie unice, rezultand un sistem unic cu o corectie a aberatiei cromatice ridicata. Amplitudinea deviatiei reziduale este de 2,5-3 ori mai mica decat criteriul Abbe al obiectivelor apocromate. Raportul policromatic Strehl depaseste 90% pentru intreg spectrul vizual cuprins intre 430–700nm.

Prin selectarea atenta a sticlei si fluoritului, si prin utilizarea datelor indicelui de refractie din topirea sticlei, Agema a produs o optica precisa, conform calculelor designului. Procesul imbunatatit de slefuire produce o suparafata de calitate mai buna si in combinatie cu dispersia scazuta a cristalelor de fluorit, produce imagini de un contrast excelent.

Fiecare obiectiv este controlat individual in timpul productiei si apoi din nou la asamblarea finala. Toate elementele optice sunt acoperite cu strat antireflex de calitate.

Tubul

Tubul din aluminiu are inele interioare ce elimina reflexiile interne. Tubul este echipat cu un parasolar extensibil ce reduce patrunderea luminii parazite si impiedica formarea condensului pe obiectivul frontal. Suprafata interioara este de un negru mat, iar exteriorul este vopsit intr-o culoare durabila. 

Focuserul

Toate telescopele Agema sunt echipate cu un focuser solid de 3,5". Acesta are un adaptor de 2" cu mecanism de blocare ce permite atasarea ocularelor, oglinzilor diagonale, prismelor sau altor accesorii. Corectorul de planeitate poate fi montat prin atasarea sa de filetul focuserului.

Focuserul are o cursa de 125mm, este de tip dual-speed cu raport 1:10. Mecanismul este fara backlash si are o miscare fina si precisa. Blocarea tubului mobil in orice pozitie este asigurata de frana laterala plasata ergonomic. Aceasta previne deteriorarea accidentala a sistemului de focalizare atunci cand acesta este actionat fara eliberarea prealabila a franei. Focuserul permite toate reglajele necesare inclusiv controlul frictiunii ce va lasa sa atasati accesorii cu greutati diferite.

Corectorul de camp optional imbunatateste calitatea imaginii pe un camp vizual mai mare (apertura de 60mm asigura un camp fara vignetare pe o suprafata de 24mm x 36mm/diagonala de 42mm). Corectorul este conceput sa garanteze calitate de difractie pe intregul camp vizual fara a modifica excelenta corectie a aberatiei cromatice.

Recenzii

Scrie o recenzie

Refractor apocromat Agema Optics AP 180/1620 SD 180 F9 OTA

Refractor apocromat Agema Optics AP 180/1620 SD 180 F9 OTA

Seria de refractoare apocromate Agema Optics cu design optic special produc imagini de un contrast deosebit si o corectie a culorii foarte buna!

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania