Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Omegon Advanced N 203/1000 EQ-500

43623

Omegon

Produs nou

Nu mai admirați fotografii cu cerul înstelat: experimentați pe viu cu telescopul Omegon Advanced 208/1000!

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

3 270,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv208 mm
TipNewton
Distanța focală1000 mm
Raport focalf/4,8
MonturaEcuatorială
Tip focuserCrayford 2”
OculareK 25mm, K10mm
Căutător8x50
Putere de mărire utilă maximă416x
Control GoToNu

Informatii

Omegon Advanced 208/1000mm - faceți o plimbare printre galaxii

Nu mai admirați fotografii cu cerul înstelat: experimentați pe viu cu telescopul Omegon Advanced 208/1000! Un telescop de 208mm vă înfățișează întreaga lume a obiectelor deep-sky, indiferent că este vorba de un roi globular foarte bine rezolvat sau o galaxie. Nu ar fi furmos să vedeți brațele spiralate înfășurate maiestuos în jurul galaxiei? Cu acest telescop vedeți totul imediat. Bineînțeles nu există nicio restricție nici pentru observațiile planetare: optica vă răsplătește cu detalii palpitante ale planetelor noastre învecinate.

Optica

Calitate excelentă a imaginilor

Claritate până la margini: oglinda principală parabolică vă oferă o imagine foarte luminoasă. Această oglindă este piesa centrală a telescopului, deoarece cu obiectivul de 208mm colectează de 880 de ori mai multă lumină decât ochiul liber. Atunci când veți observa Saturn cu inelul său plutitor, veți fi vrăjit de telescop. Tubul Omegon Advanced este complet din metal - astfel  Advanced 208/1000 vă va însoți în tururile nocturne timp de mulți ani.

Focuser Omegon Crayford 2" - pentru focalizarea precisă a obiectelor cerești

Focuserul Omegon Advanced Crayford 2” oferă telescopului dumneavoastră Omegon Advanced o focalizare fină fără joc. Cu acesta focalizați un obiect foarte ușor chiar și la puteri ridicate de mărire. Probabil cunoașteți asta: un obiect la putere de mărire ridicată sare ca la ping-pong prin focuserul dumneavoastră deoarece are prea mult joc. O problemă supărătoare la oculare inferioare. Acest focuser Crayford vă oferă însă întotdeauna o imagine stabilă.

Căutător Omegon 8x50 - pentru găsirea ușoară a obiectelor

Cu căutătorul Omegon 8x50 găsiți un obiect ceresc ușor, rapid și cu precizie. Acest mini-telescop vă oferă o privire de ansamblu largă a cerului. Prin intermediul unui reticul în cruce îngust fixați obiectul direct în vizor. Apoi priviți obiectul în telescopul mare. Fără un căutător găsirea obiectelor ar fi ca jocul la ruletă. Cu acest căutător găsiți cu precizie obiectul dorit.

Astrofotografie cu iluminare bună

Oglinda secundară este cu diametrul său de 58mm potrivită pentru astrofotografie. Astfel veți avea un câmp vizual complet la multe camere SLR și veți profita cu toate acestea de un contrast ridicat.

Setul de oculare Omegon 10mm și 25mm - pentru mărirea obiectelor și recunoașterea detaliilor

Telescopul și ocularele: aparțin unul altuia la fel cum un obiectiv aparține de camera sa. Abia atunci când introduceți un ocular în telescop vedeți o imagine și o măriți. Setul de oculare foarte ieftin constă dintr-un ocular de 10mm și unul de 25mm. Aceste oculare de 1,25" reprezintă baza pentru primele observații.

Avantajele pe scurt:

 • telescop Newton de 208mm cu oglindă parabolică și luminozitate ridicată
 • explorați nenumărate obiecte dep-sky, de exemplu galaxiile
 • ideal și pentru observațiile planetare
 • adaptor pentru conectarea simplă și rapidă a focuserelor Advanced
 • barilet îngust al oglinzii secundare pentru contrast ridicat
 • inițiere optimă în astrofotografie
 • construiți-vă telescopul în configurator după dorința dumneavoastră
 

Montura

Omegon Advanced EQ-500 - campioană la greutatea mijlocie

Cu cât este mai mare telescopul, cu atât arată mai mult din Univers. Galaxiile primesc brațe iar roiurile stelare apar ca niște mici briliante. Pentru ca aceasta să devină realitate, este totuși necesară o montură. Montura Omegon Advanced EQ-500 vă oferă o bază solidă, de exmplu pentru telescoape Newton cu obiectiv de până la 200mm.  

Construcție ecuatorială: pentru urmărirea ușoară a stelelor

Această montură are un design ecuatorial. După aliniere montura urmăreștestele, planete și alte obiecte pe un singur ax. Avantajul pentru dumneavoastră: rotiți pe un singur ax și astfel obiectul este fixat mereu în câmpul vizual. Astfel puteți observa relaxat multe ore și chiar puteți aduce familia mai aproape de hobby-ul dumneavoastră.

Greutate medie: capacitate de încărcare de până la 10kg

Montura Omegon EQ-500 aparține clasei mijlocii de greutate, având o capacitate de încărcare de 10 kg. Puteți alege între a monta un Newton de 200mm, un SC 9,25”, un refractor de 150mm. Cu montura EQ-500 aveți o flexibilitate incredibilă în alegerea telescopului.

Axuri cu rulmenți cu bilă: pentru o funcționare mai fină

Ambele axuri ale monturii Omegon EQ-500 funcționează cu rulmenți cu bilă. Astfel mecanismul are o funcționare deosebit de fină. Profitați astfel de un obiect care plutește în câmpul vizual chiar și la ajustarea mișcării fine.

Găsirea precisă a stelei polare

La fel ca la monturile mari: prin intermediul a două șuruburi azimutale și două șuruburi pentru înălțimea polară fixați rapid și simplu Steaua Polară. Astfel puteți începe o noapte relaxată de observații.

Pregătirea pentru un căutător polar

Sunteți interesat de astrofotografie? Vă puteți echipa montura oricând cu o lunetă polară Advanced. Cu aceasta ridicați precizia astrofotografiilor la următorul nivel. Se pot utiliza timpi de expunere mari (necesar motor). 

Trepied de oțel: și mai multă stabilitate

Această montură stă pe un trepied de oțel, de aceea este și mai stabilă decât versiunea cu trepied din aluminiu. Și în cele din urmă tocmai de acest lucru este nevoie pentru observațiile dumneavoastră. De jos cele trei picioare de oțel sunt ranforsate suplimentar printr-o placă de metal și aveți un trepied care nu lasă nimic de dorit.

Avantajele pe scurt: 

 • montură Omegon Advanced EQ-500
 • suportă telescoape de până la 10kg
 • urmărirea ușoară a stelelor cu mișcare fină confortabilă
 • cuplare rapidă pentru tuburi cu șină prismatică
 • funcționare fină: axuri cu rulmenți cu bilă
 • poate fi echipată pentru astrofotografie
 • cu trepied de oțel extensibil: variabil și ultrastabil
 • 2x contragreutăți 4,3 kg incluse
 • posibilitate de echipare suplimentară cu motor pentru urmărire automată

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Omegon Advanced N 203/1000 EQ-500

Telescop Omegon Advanced N 203/1000 EQ-500

Nu mai admirați fotografii cu cerul înstelat: experimentați pe viu cu telescopul Omegon Advanced 208/1000!

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania