Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Omegon Advanced N 152/750 EQ-300

43622

Omegon

Produs nou

Cu telescopul Omegon 152/750mm intrați direct în lumea observațiilor planetare și deep-sky.

Mai multe detalii

În stoc

2 090,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv152 mm
TipNewton
Distanța focală750 mm
Raport focalf/4,9
MonturaEcuatorială
Tip focuserCrayford 2”
OculareK 25mm, K10mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Putere de mărire utilă maximă304x
Control GoToNu
Material trepiedoțel

Informatii

Omegon Advanced 152/750mm - un telescop pentru cele mai frumoase momente

Cu telescopul Omegon 152/750mm intrați direct în lumea observațiilor planetare și deep-sky. Asta deoarece optica telescopului vă înfățișează cu obiectivul de 152mm sute de obiecte cerești interesante. Datorită unei distanțe focale scurte acesta este cu toate acestea foarte compact. Cu acest telescop pășiți pur și simplu în lumea fotografiei planetare și deep-sky.

Optica

Oglindă parabolică: observații de neuitat garantate

Acest telescop are deja o oglindă principală parabolică. Cu aceasta profitați de o imagine mult mai bună decât cu o oglindă principală sferică care se găsește la multe produse ieftine. Cu Omegon Advanced sunteți cu un pas înaintea acestor telescoape. Și bineînțeles sunt vizibile mai multe detalii la observații. Stelele sunt clare, rotunde. Observația devine o aventură iar fascinația pentru astronomie prinde viață.

Ce puteți vedea cu Omegon Advanced 152/750mm

Luna cu miile de cratere, detalii pe planete și nebuloase aflate la mulți ani-lumină depărare. Este aproape ca și cum ați călători în afara Sistemului Solar în imensitatea Universului - cel puțin cu ochii. Pentru că vedeți atât de multe nebuloase, încât puteți simți la propriu cum vă fuge pământul de sub picioare. De exemplu roiul globular M13 incredibil de rezolvat, nebuloasa Orion, locul de naștere al multor stele, precum și nebuloasa Crab M1, o rămășiță imensă a unei supernove, observată de astronomii chinezi în anul 1054 - și multe altele.

Focuser Omegon Crayford 2" - pentru focalizarea precisă a obiectelor cerești

Focuserul Omegon Advanced Crayford 2” oferă telescopului dumneavoastră Omegon Advanced o focalizare fină, fără joc. Cu acesta focalizați un obiect foarte ușor chiar și la puteri ridicate de mărire. Probabil cunoașteți asta: un obiect la putere de mărire ridicată sare ca la ping-pong prin focuserul dumneavoastră deoarece are prea mult joc. O problemă supărătoare la oculare inferioare. Acest focuser Crayford vă oferă însă întotdeauna o imagine stabilă.

Căutător 6x30

Cu căutătorul 6x30 găsiți un obiect ceresc simplu și rapid. Câmpul vizual mare și reticulul în cruce integrat vă ajută la fixarea precisă a acestuia în telescopul dumneavoastră. 

Setul de oculare Omegon 10mm și 25mm - pentru mărirea obiectelor și recunoașterea detaliilor

Telescopul și ocularele: aparțin unul altuia la fel cum un obiectiv aparține de camera sa. Abia atunci când introduceți un ocular în telescop vedeți o imagine și o măriți. Setul de oculare foarte ieftin constă dintr-un ocular de 10mm și unul de 25mm. Aceste oculare de 1,25" reprezintă baza pentru primele observații.

Avantajele pe scurt:

 • tub optic de înaltă calitate
 • toate componentele sunt din metal
 • oglindă principală parabolică (difracție limitată)
 • imagini clare cu contrast ridicat
 • adaptor pentru conectarea simplă și rapidă a focuserelor Advanced
 • barilet îngust al oglinzii secundare și interior înnegrit pentru contrast ridicat
 • descoperiți lumea obiectelor deep-sky

Montura

Omegon Advanced EQ-300 - montură stabilă ecuatorială până la 6kg

O montură ecuatorială stabilă reprezintă fundamentul pentru orice observație astronomică de succes. Montura Omegon EQ-300 vă oferă o capacitate de încărcare de până la 6kg. Astfel puteți alege dintre multe tuburi de telescop  diferite care să fie suportate de această montură. Aveți un telescop Newton de 150mm și doriți să folosiți și un refractor de 5”?  Cu montura EQ-300 puteți alege de la telescoape mici la telescoape mijlocii. 

Construcție ecuatorială: pentru urmărirea ușoară a stelelor

Această montură are un design ecuatorial. După aliniere, montura urmărește stele, planete și alte obiecte pe un singur ax. Avantajul pentru dumneavoastră: rotiți pe un singur ax și astfel obiectul este fixat mereu în câmpul vizual. Astfel puteți observa relaxat multe ore și chiar puteți aduce familia mai aproape de hobby-ul dumneavoastră.

Găsirea precisă a stelei polare

La fel ca la monturile mari: prin intermediul a două șuruburi azimutale și două șuruburi pentru înălțimea polară fixați rapid și simplu Steaua Polară. Astfel puteți începe o noapte relaxată de observații.

Pregătirea pentru un căutător polar

Sunteți interesat de astrofotografie? Vă puteți echipa montura oricând cu o lunetă polară Advanced. Cu aceasta ridicați precizia astrofotografiilor la următorul nivel. Se pot utiliza timpi de expunere mari (necesar motor). 

Trepied de oțel: și mai multă stabilitate

Această montură stă pe un trepied de oțel, de aceea este și mai stabilă decât versiunea cu trepied din aluminiu. Și în cele din urmă tocmai de acest lucru este nevoie pentru observațiile dumneavoastră. 

De jos cele trei picioare de oțel sunt ranforsate suplimentar printr-o placă de metal și aveți un trepied care nu lasă nimic de dorit.

Avantajele pe scurt: 

 • montură ecuatorială stabilă
 • de la tuburi de telescop mici până la mijlocii
 • cuplare rapidă pentru tuburi cu șină prismatică
 • urmărire precisă a obiectelor prin mișcare fină
 • cu trepied de oțel extensibil: variabil și ultrastabil
 • contragreutate: 4,3 kg
 • posibilitate de echipare suplimentară cu motor pentru urmărire automată

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Omegon Advanced N 152/750 EQ-300

Telescop Omegon Advanced N 152/750 EQ-300

Cu telescopul Omegon 152/750mm intrați direct în lumea observațiilor planetare și deep-sky.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania