Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4,5 Astro Mareste

Telescop Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4,5 Astro

6195

Orion

Produs nou

Star Blast este un Dobson foarte compact cu o performanţă surprinzător de bună. Acesta oferă pentru iubitorii de stele o iniţiere ideală în observaţii.

Mai multe detalii

În 5-8 zile.

1 070,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv114 mm
TipNewton
Distanța focală450 mm
Raport focalf/4
MonturaDobson
Tip focuserCremalieră 1,25”
OculareRK 17 mm, RK 6mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Putere de separație1,03 "
Magnitudinea limită12,1 mag
Putere de mărire utilă maximă228x
Control GoToNu

Informatii

Optica Orion N114/450:
Star Blast este un Dobson foarte compact cu o performnaţă surprinzător de bună. Acesta oferă pentru iubitorii de stele o iniţiere ideală în observaţii. Obiectivul de 114 mm colectează destulă lumină pentru a înfăţişa nebuloase şi galaxii. Nu doar obiectele mari standard, cum ar fi nebuloasa Orion sau Pleiadele, ci şi sute de obiecte mai slab luminoase sunt accesibile cu această lunetă. Dacă veţi face o excursie prin Caleea Lactee cu ocularul panoramic de 20 mm veţi vedea în fundalul luminat de stele, multe nebuloase şi roiuri stelare. 


Cu ajutorul oglinzii principale parabolice precise sunt posibile şi observaţiile lunare şi planetare. Chiar şi la puterile de mărire necesare peste 100x, imaginea nu este aplatizată. O trăsătură specială a instrumentelor din această clasă este oglinda principală parabolică. În mod normal aceste instrumente au o oglindă sferică simplă. Avantajul este imaginea mult mai clară, atât a planetelor cât şi a Lunii. Dar şi la un câmp vizual mare claritatea este mai bună. O oglindă parabolică principală este la un Newton cu o luminozitate atât de mare o condiţie pentru imagini cu difracţie limitată. 
Instrumentul este în plus atât de compact încât încape şi într-un bagaj în avion. Montura Dobson permite o ajustare simplă datorită reglajului fin şi precis. 

Motto-ul acestui instrument este simplu: instalaţi şi începeţi observaţiile imediat.

Avantajele pe scurt:

  • reflector Newton cu luminozitate ridicată
  • simplu şi compact
  • oglindă principală parabolică

Montura de masă Dobson: bază stabilă, extrem de portabilă
Pentru dumneavoastră telescoapele "normale" sunt prea mari sau căutaţi un instrument compact? Montura de masă Dobson va face ca telescopul dumneavoastră să fie un însoţitor perfect, deoarece puteţi transporta instrumentul dumneavoastră chiar şi într-o bucată.

Montaţi telescopul pe masă şi puteţi începe
Utilizarea monturii nu putea fi mai uşoară. Aşezaţi telescopul pe o masă sau pe o podea înălţată. Montura se poate mişca uşor în toate direcţiile datorită rulmenţilor de teflon cu mişcare fină. Telescopul nu trebuie aliniat anterior. După instalare puteţi viza uşor un obiect. Apoi urmăriţi acest obiect la fel de uşor, în timp ce admiraţi în ocular planeta sau nebuloasa.

Cunoaşteţi stelele
Această montură Dobson solidă are un avantaj suplimentar: învăţaţi explorând singur cerul şi deveniţi astfel expert.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4,5 Astro

Telescop Orion Dobson N 114/450 StarBlast 4,5 Astro

Star Blast este un Dobson foarte compact cu o performanţă surprinzător de bună. Acesta oferă pentru iubitorii de stele o iniţiere ideală în observaţii.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania