Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Orion Dobson N 150/750 StarBlast 6 IntelliScope DOB

16720

Orion

Produs nou

Cu acest telescop, Orion permite iniţierea sofisticată, dar cu toate acestea la un preţ accesibil, în astronomia pentru amatori.

Mai multe detalii

În 5-8 zile.

2 740,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv150 mm
TipNewton
Distanța focală750 mm
Raport focalf/5
MonturaDobson
Tip focuserCremalieră 1,25”
OculareSPL 25mm, SPL 10mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii460
Putere de separație0,77”
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă300x
Control GoToNu
Material trepiedlemn

Informatii

Optica StarBlast:

Cu acest telescop, Orion permite iniţierea sofisticată, dar cu toate acestea la un preţ accesibil, în astronomia pentru amatori. Reflectorul de înaltă calitate este disponibil cu mai multe versiuni de monturi, gama variază de la monturi Dobson uşoare la monturi ecuatoriale cu trepied din aluminiu până la echipamente IntelliScope cu Object Locator. Optica cu distanţe focale scurte acoperă o zonă largă a cerului, astfel încât multe obiecte pot fi găsite uşor şi rapid.

Avantajele pe scurt: 

  • reflector cu luminozitate ridicată
  • raport preţ- performanţă foarte bun
  • optică cu câmp larg

 

Montura de masă Dobson: bază stabilă, extrem de portabilă
Pentru dumneavoastră telescoapele "normale" sunt prea mari sau căutaţi un instrument compact? Montura de masă Dobson va face ca telescopul dumneavoastră să fie un însoţitor perfect, deoarece puteţi transporta instrumentul dumneavoastră chiar şi într-o bucată.

Montaţi telescopul pe masă şi puteţi începe
Utilizarea monturii nu putea fi mai uşoară. Aşezaţi telescopul pe o masă sau pe o podea înălţată. 
Montura se poate mişca uşor în toate direcţiile datorită rulmenţilor de teflon cu mişcare fină. Telescopul nu trebuie aliniat anterior. După instalare puteţi viza uşor un obiect. Apoi urmăriţi acest obiect la fel de uşor, în timp ce admiraţi în ocular planeta sau nebuloasa.

Cunoaşteţi stelele
Această montură Dobson solidă are un avantaj suplimentar: învăţaţi explorând singur cerul şi deveniţi astfel expert.

Object Locator Orion permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate. În primul rând telescopul va fi aliniat la locaţia curentă printr-o rutină de aliniere simplă. După aceasta alegeţi obiectul dorit din baza de date cu ajutorul unităţii de control iluminate şi urmăriţi direcţia indicată de localizatorul de obiecte în timp ce mişcaţi telescopul manual conform săgeţilor indicate pe display. În scurt timp telescopul dumneavoastră va fi aliniat pe obiectul setat, iar când veţi privi prin ocular obiectul va putea fi văzut în câmpul vizual al ocularului.
Puteţi alege obiectele după tip (de exemplu planete, nebuloase, roiuri stelare, galaxii) sau după numărul din catalog (de exemplu M57, NGC253). O altă posibilitate este alegerea unuia din cele 12 tururi salvate, care vă prezintă cele mai interesante obiecte cereşti care sunt cel mai bine vizibile în luna curentă. Şi cealaltă metodă este posibilă: imaginaţi-vă că în plimbarea dumneavoastră daţi peste un obiect pe care nu-l puteţi identifica - Object Locator poate face acest lucru. Printr-o apăsare a butonului ID obţineţi imediat cele mai uzuale informaţii despre acel obiect, printre altele tipul obiectului, numele, mărimea şi constelaţia. Object Locator face din telescopul dumneavoastră un instrument flexibil care va oferi o bucurie de durată începătorilor.

Comentariul expertilor nostrii:

Acest telescop nu se aşează pe podea ci pe o masă sau o podea înălţată similară. În cazul în care doriţi un telescop Dobson mai mare cu baza pe podea, următoarele sunt potrivite: Orion Dobson Teleskop N 114/910 SkyQuest XT4,5 Classic DOB

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion Dobson N 150/750 StarBlast 6 IntelliScope DOB

Telescop Orion Dobson N 150/750 StarBlast 6 IntelliScope DOB

Cu acest telescop, Orion permite iniţierea sofisticată, dar cu toate acestea la un preţ accesibil, în astronomia pentru amatori.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania