Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Orion N 254/1000 Astrograph OTA

24666

Orion

Produs nou

Cel mai mare reflector al nostru optimizat pentru astrofotografii are o optică parabolică primară de 10" cu un raport focal foarte rapid de f/3.9 pentru un câmp vizual larg excepţional şi o performanţă extraordinară de astrofotografiere a obiectelor deep sky.

Mai multe detalii

În 5-8 zile.

3 800,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv254 mm
TipNewton
Greutate12 kg
Distanța focală990 mm
Raport focalf/3,9
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii1320
Putere de separație0,45”
Magnitudinea limită13,8 mag
Putere de mărire utilă maximă508x
Control GoToNu
Alte accesoriiInele de prindere
Greutate tub11,6 kg

Informatii

Cel mai mare reflector al nostru optimizat pentru astrofotografii are o optică parabolică primară de 10" cu un raport focal foarte rapid de f/3.9 pentru un câmp vizual larg excepţional şi o performanţă extraordinară de astrofotografiere a obiectelor deep sky. Chiar şi galaxiile slab luminoase şi nebuloasele prezintă detalii incredibile cu un timp de expunere limitat atunci când sunt fotografiate prin acest telescop cu obiectiv mare cu o cameră CCD sau un apara foto DSLR. Veţi obţine imagini incredibil de clare cu o luminozitate extrem de mare care vor stârni invidia utilizatorilor de refractoare apo - şi veţi avea mai mulţi bani în buzunar datorită acestui design Newton mai accesibil. Atât oglinda principală de 10" (254 mm) cât şi cea secundară au o reflectivitate îmbunătăţită (94%) de aluminizare pentru imagini cu luminozitate mare şi contrast ridicat. Oglinda secundară de 82mm oferă o luminozitate excelentă pe întregul câmp vizual cu camere CCD şi aparate foto DSLR moderne cu o pierdere a intensităţii luminii sub 8% la marginea senzorilor APS-C. Bariletul oglinzii secundare cu 4 lame de fixare ajustabile are 4 lame foarte subţiri de 1mm pentru a minimiza efectele difracţiei în imagini. Datorită reticulului de pe oglinda principală şi celor 3 butoane de colimare uşor de apucat, alinierea optică este simplă şi precisă. 

Lungimea tubului extins de 7.5" în faţa focuserului blochează pătrunderea luminii off-axis, asigurând un contrast optim al imaginii. Focuserul Crayford rigid de 2" dual speed (11:1) cu profil redus permite focalizarea ultra fină şi are un tub extensibil de 38mm şi un buton de fixare a extensiei. O placă ranforsată cu oţel fixată în interiorul tubului de 38.6" direct sub focuser ajută la eliminarea flexiunii dintre aceasta şi tub chiar şi cu instrumente de astrofotografiere grele ataşate.

Ca la orice telescop Newton rapid, un corector de coma este recomandat pentru a obţine o imagine flat field. Accesoriile standard includ două inele turnate din aluminiu, un căutător 9x50, adaptoare de extensie de 2" şi 1.25" şi un ventilator de 12V pentru o răcire accelerată a oglinzii principale (ventilatorul necesită o sursă de alimentare de 12V şi 8 baterii AA care nu sunt incluse la livrare).

Acest astrograf accesibil nu excelează doar ca şi instrument de astrofotografiere, ci acest Newton de 10" cu un raport focal de f/3.9 poate fi utilizat şi ca telescop pentru observaţii. Obiectivul său de 10" şi raportul focal rapid va oferi imagini minunate ale obiectelor deep space, ale planetelor şi Lunii şi cîmpuri stelare strălucitoare atât cu oculare de 2" cât şi cu oculare de 1.25".

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion N 254/1000 Astrograph OTA

Telescop Orion N 254/1000 Astrograph OTA

Cel mai mare reflector al nostru optimizat pentru astrofotografii are o optică parabolică primară de 10" cu un raport focal foarte rapid de f/3.9 pentru un câmp vizual larg excepţional şi o performanţă extraordinară de astrofotografiere a obiectelor deep sky.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania