Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3

6173

Orion

Produs nou

Acest tub foarte puternic, dar totuşi compact colectează, cu o deschidere de 127mm, aproape de două ori mai multă lumină decât un reflector cu o deschidere de 90mm.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 30 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 30 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 30,00 lei.


3 042,18 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv127 mm
TipMaksutov
Distanța focală1540 mm
Raport focalf/12,1
MonturaEcuatorială
Tip focuserFilet SC 1,25”
OcularePL 25mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii330
Putere de separație0,91”
Magnitudinea limită12,3 mag
Putere de mărire utilă maximă250x
Control GoToNu
Alte accesoriigeanta de transport
Material trepiedaluminiu

Informatii

Optica Orion MC 127/1540:

Acest tub foarte puternic, dar totuşi compact colectează, cu o deschidere de 127mm, aproape de două ori mai multă lumină decât un reflector cu o deschidere de 90mm. Astfel acesta oferă imagini cu contrast foarte ridicat, înfăţişează multe detalii la observarea planetelor şi permite chiar şi observaţii deep-sky. Tubul are o greutate foarte redusă de 3,2 kg şi permite un transport uşor din oraşele puternic iluminate într-un loc întunecat. Este astfel potrivit şi ca instrument terestru pentru observaţii de noapte. Spre deosebire de adaptările pentru camere foarte scumpe la instrumentele terestre clasice, la un telescop sunt posibile nenumărate adaptări la un preţ redus, de exemplu pentru fotografierea păsărilor mici. Bineînţeles puteţi face şi astrofotografie şi să produceţi imagini excelente ale Lunii şi ale planetelor. Chiar şi din punct de vedere optic acest telescop este, datorită designului roşu, o adevărată bijuterie. 

Avantajele pe scurt: 

  • optică uşoară, compactă
  • imagini cu contrast ridicat
  • potrivit pentru fotografie şi observaţii în natură

 

Montura EQ-3-2:

Această montură ecuatorială oferă deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmări mişcarea stelelor. Poate fi setată pentru locaţia fiecărui loc de observaţii. Prin mişcări fine în ascensie dreaptă şi declinaţie se pot localiza şi urmări uşor obiectele; o contragreutate asigură echilibrarea precisă a opticii.

Montura EQ-3 constituie o bază solidă pentru optici începând de la cele mici până la cele mijlocii şi este potrivită de asemenea pentru plimbări pe cerul înstelat. Pentru montura EQ-3-2 se pot utiliza motoare pentru urmărirea automată, cu acestea putându-se realiza şi primele încercări în domeniul astrofotografiei. Trepiedul de aluminiu al monturii este extensibil şi se poate regla pentru o înălţime începând de la 71 cm până la 121 cm. O tăviţă de suport vă oferă loc pentru a păstra ocularele şi alte accesorii în timpul observaţiilor. 
Montura se livrează împreună cu:

  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil în înălţime de la 71cm până la 121cm);
  • Tavă accesorii;
  • Contragreutate corespunzătoare.

 

Comentariul expertilor nostrii:

 

Telescoapele Maksutov au un filet propriu care nu corespunde întocmai filetului SC. De aceea este un necesar un Adapter suplimentar. Cu acesta sortimentul variat de accesorii poate fi utilizat pentru telescoape Schmidt-Cassegrain.

(Bernd Gährken)

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3

Telescop Orion Maksutov MC 127/1540 Starmax EQ-3

Acest tub foarte puternic, dar totuşi compact colectează, cu o deschidere de 127mm, aproape de două ori mai multă lumină decât un reflector cu o deschidere de 90mm.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania