Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Orion Refractor Acromat AP 80/600 ED OTA

13898

Orion

Produs nou

Acest refractor de câmp larg este un telescop ideal pentru observaţii panoramice şi oferă o variantă compactă, ideală pentru călătorii.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 21,00 lei.


2 159,27 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv80mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală600 mm
Raport focalf/7,5
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Capacitate de colectare a luminii130
Putere de separație1,44”
Magnitudinea limită11,3 mag
Putere de mărire utilă maximă160x
Control GoToNu

Informatii

Optica 80/600 ED:

Acest refractor de câmp larg este un telescop ideal pentru observaţii panoramice şi oferă o variantă compactă, ideală pentru călătorii. Distanţa focală de 600mm şi obiectivul de 80mm, format din 2 lentile din sticlă ED, oferă pasionaţilor de astrofotografie unsistem optic rapid cu un raport focal de f/7.5. Imaginea obţinută este una foarte clară şi cu contrast ridicat. Prin utilizarea de sticlă ED FPL-53 sunt eliminate aproape toate defectele cromatice vizibile. Sticla ED oferă performanţă datorită unui index de dispersie a luminii foarte scăzut. Prin combinarea acestor elemente ED cu alte elemente de sticlă optică se reuşeşte o bună corectare a aberaţiei cromatice. Sunt integrate elemente din sticlă Schott care ajută si la creşterea contrastului. Transmisia luminii este îmbunătăţită cu ajutorul unei acoperiri antireflex speciale (Metallic High Transmission Coating).
Instrumentul este unul foarte rentabil mai ales pentru cei care vor sa facă astrofotografie. Obiecte cereşti precum galaxia Andromeda sau Pleiadele sunt predestinate pentru un asemenea instrument şi la această distanţă focală. Tubul optic este echipat cu un focuser Crayford de 2'' cu reductie 1:11 pentru o focalizare fină, lucru important în astrofotografie. Optica poate fi utilizată ideal şi ca lunetă de ghidaj şi ca instrument de fotografiere de cei care practică astrofotografia. Distanţa focală scurtă este ideală şi pentru utilizarea unui autoguider. În domeniul observaţiilor în natură refractorul poate fi schimbat într-un instrument terestru performant cu diverse posibilităţi de conectare. Chiar de la prima vedere optica arată ca o adevărată bijuterie: aceasta impresionează prin design-ul elegant de primă clasă, tubul şi căutătorul strălucesc într-un ton estetic de culoare neagră. În contrast cu acestea capacul de rouă de culoare albă şi inelele de ghidaj reprezintă elementul clasic al designului

Avantajele pe scurt:

  • tub optic scurt şi construcţie compactă;
  • posibilitate de utilizare a instrumentului în astrofotografia de câmp larg;
  • optică ED pentru o imagine fără defecte cromatice;
  • sticlă de înaltă calitate de producţie germană;
  • Metallic High Transmission Coating.

 

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion Refractor Acromat AP 80/600 ED OTA

Telescop Orion Refractor Acromat AP 80/600 ED OTA

Acest refractor de câmp larg este un telescop ideal pentru observaţii panoramice şi oferă o variantă compactă, ideală pentru călătorii.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania