Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop GSO N 150/750 OTA

4523

GSO

Produs nou

Telescopul GSO 150/750 este destinat atat observatiilor vizuale cat si fotografiei.

Mai multe detalii

În 5-8 zile.

1 190,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv150 mm
TipNewton
Greutate4 kg
Distanța focală750 mm
Raport focalf/5
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii460
Putere de separație0,77”
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă300x
Control GoToNu
Greutate tub5,9 kg

Informatii

Acest telescop Newtonian extrem de versatil, si foarte luminos, avand caracteristici pe care cu greu le veti gasi la alte produse in aceasta gama de pret. Apertura de 150mm deja arata mii de obiecte astronomice in detaliu. Puteti rezolva roiurile stelare pana la stele individuale. Datorita oglinzii parabolice de cea mai buna calitate, acest telesocp va arata multe detalii ale Lunii sau planetelor.

Astrofotografia este de asemenea posibila cu acest telescop. Oglinda secundara de mari dimensiuni produce o iluminare uniforma. Fara umbre la margini, ci o imagine luminoasa cu multe detalii, asta ofera acest telescop. Focuserul Crayford 2" de buna calitate, accepta corectoarele de camp. Astfel, acest telescop devine un adevarat astrograf cu o corectie de camp excelenta.

Avantajele pe scurt:

- raport focal versatil f/5 pentru imagini detaliate ale Lunii si planetelor si timpi de expunere scurti pentru astrofotografie.

- oglinda secundara foarte bine dimensionata pentru cea mai buna iluminare, chiar si cu oculare de 2". Aproape toate telescoapele Newtoniene de aceeasi apertura au o oglinda secundara subdimensionata.

- back focus suficient pentru corectoarele de coma obisnuite si camere foto

- oglinda principala de calitate ridicata cu reflectivitate de 94%. Observati diferenta fata de optica standard de doar 88% reflectivitate

- focuser stabil Crayford de 2" cu reductie si adaptor pentru accesorii de 1.25"

- motorul de focalizare poate fi montat oricand

- tubul din otel si suportul din metal al oglinzii asigura stabilitate excelenta

- oferta speciala de la TS, tub optional din carbon pentru un transport facil

Focuser Crayford de 2" extrem de precis

Oferim odata cu acest telescop Newtonian si un focuser Crayford de 2" cu o precizie excelenta. Acesta suporta excelent chiar si accesorii grele precum camere astronomice de mari dimensiuni sau oculare mari, de 2". Focuserul este complet compatibil cu sistemul motorizat de focalizare TS, astfel ca este posibil un focus precis si fara vibratii.

Oglinda principala de buna calitate cu raport focal f/5 si reflectivitate 94%

Acest telescop Newtonian isi arata potentialul complet la observatii vizuale si astrofotografie datorita calitatii ridicate ale oglinzii secundare din sticla optica, ce nu are tensiuni interne. Oglinda parabolica are o reflectivitate de 94%, oferind astfel imagini mai luminoase si mai contrastante. Puteti observa instantaneu diferenta fata de acoperirea standard, iar timpii de expunere sunt mai scurti.

Fara vignetare la margini - iluminare completa datorita oglinzii secundare mari, de 55 mm

Fara vignetare pe margini, veti avea o imagine luminoasa, fara umbre la marginea campului vizual, chiar si cu camere foto DSLR sau CCD. Insa sunt acceptate si oculare de 2" cu camp larg, astfel ca va puteti bucura de un camp vizual mare, fara intunecarea imaginii la colturi.

Bucurati-va mai mult de astrofotografie prin corectia optima a campului

Doar un corector bun de coma transforma acest telescop Newtonian intr-un adevarat astrograf. Pentru acest telescop, va recomandam corectorul de coma MPCC de la Baader. Acesta va oferi o claritate foarte buna si iluminare pe intregul camp si permite chiar utilizarea camerelor foto cu senzori full frame.

Adaptarea la camerele foto DSLR este extrem de usoara, doar aveti nevoie de un inel T2 potrivit pentru baionata camerei, si aveti distanta optima.

Ghidajul poate fi facut prin intermediul unei lunete de ghidaj. Suportul pentru cautator al acestui telescop suporta astfel de lunete. Nu veti avea nevoie de monturi aditionale, doar inlaturati cautatotrul 6x30 si inlocuiti-l cu o luneta de ghidaj - totul este gata!

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop GSO N 150/750 OTA

Telescop GSO N 150/750 OTA

Telescopul GSO 150/750 este destinat atat observatiilor vizuale cat si fotografiei.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania