Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop GSO Ritchey-Chretien RC 203/1624 OTA tub carbon

GSRC8

GSO

Produs nou

Astrograful GSO-RC - un instrument excelent pentru astrofotografii de calitate.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

5 849,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipRitchey-Chretien
Distanța focală1624 mm
Raport focalf/8
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Capacitate de colectare a luminii840
Putere de separație0,57”
Magnitudinea limită13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă406x
Control GoToNu
Greutate tub6,2 kg

Informatii

Acesta este un nou telescop dezvoltat de cei de la GSO, pentru prima data la un pret mult mai accesibil, destinat in special pentru astrofotografie, iar datorita faptului ca este un sistem pur reflector, nu are aberatii cromatice. Acest lucru se datoreaza celor doua oglinzi - o oglinda principala hiperbolica si una secundara convexa hiperbolica. Imaginea este lipsita de coma si are un camp mare.

Sistemul deschis si oglina din cuart duc la o racire rapida, aburirea opticii nefiind o problema. Acest sistem ingenios permite chiar si fotografia in infrarosu. Focuserul monorail suporta intreaga greutate pe o sina, spre deosebire de focuserele Crayford ce utilizeaza rulmenti, acesta garanteaza o miscare fina si precisa.

Astrograful 8" f/8 a fost proiectat pentru iluminarea completă a formatului de 35mm (24 x 36mm). Pentru camerele cu senzor mic, în special cele mai multe camere CCD, nu este necesară aplatizarea câmpului.

- Design optic: RC (Ritchey-Chretien) cu oglinda hiperbolică primară și o oglindă secundară hiperbolică. Nu există plăci corectoare sau lentile în traseul optic.
- Caracteristici optice: Apertură 8" (203 mm), distanta focală 1624 mm, raport focal f/8
- Oglinda primară: cuarț - calitate de suprafață 1/12 Lambda sau mai buna. Oglinda primară are o acoperire cu reflexie de înaltă calitate, dielectrică de 99%.
- Oglinda secundară: cuarț. Oglinda are o acoperire de reflexie de înaltă calitate, dielectrica de 99%. Celulă colimabilă robustă. Obstrucția este de 42,5%.
- Tub: Tub CF cu element metalic oglindă primară și secundară - greutate totală 6,1kg
- Sistemul de deflectoare optimizat pe calculator: Interiorul tubului este căptușit pentru o suprimare optimă a luminii parazite.
- Focuser: 1:10 Crayford pentru focalizare extrem de fina. Rotita de focalizare cu viteză dublă 1:10 este deosebit de importanta pentru astrofotografie. Focuserul o capacitate de încărcare de până la 5kg! Focalizatorul acceptă accesorii de 2" și 1,25".
Șină de montare: o șină tip GP este montată pe partea inferioară a tubului. Se potrivește în toate monturile care acceptă plăcile de prindere GP/Vixen.

Avantaje pe scurt:

- ideal pentru astrofotografie

- fara aberatie cromatica

- sistem deschis

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop GSO Ritchey-Chretien RC 203/1624 OTA tub carbon

Telescop GSO Ritchey-Chretien RC 203/1624 OTA tub carbon

Astrograful GSO-RC - un instrument excelent pentru astrofotografii de calitate.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania