Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Meade ACF-SC 152/1524 LightSwitch GoTo

15334

Meade

Produs nou

Aproape fiecare telescop de dimensiuni mari din lume este acum un Ritchey-Chrétien, inclusiv telescopul spaţial Hubble al NASA. Tehnica profesioniştilor poate să vă aparţină acum şi dumneavoastră.

Mai multe detalii

In 5-8 zile.

8 600,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv152 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Distanța focală1524 mm
Raport focalf/10
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 2”
Oculare26 mm 1.25"
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii470
Putere de separație0,76”
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă304x
Control GoToDa
Sursă de curent12 V
Greutate tub12,7 kg
SoftwareAutoStar 497
GPSda
Procedura de aliniereLightSwitch complet automat
Baza de date100000
Consum de energie2500 mA
Material trepiedoțel

Informatii

Optica Meade ACF-SC:

Aproape fiecare telescop de dimensiuni mari din lume este acum un Ritchey-Chrétien, inclusiv telescopul spaţial Hubble al NASA. Tehnica profesioniştilor poate să vă aparţină acum şi dumneavoastră. Noul sistem avansat "coma free" (fără coma) al Meade - foarte precis şi performant - este la îndemâna tuturor astronomilor amatori devotaţi, astrofotografilor şi fotografilor CCD! Acesta oferă imagini perfect clare ale stelelor, la cel mai înalt nivel al observatoarelor profesioniste, pe întreg câmpul vizual. Secretul sistemului "coma free" este - aşa cum o spune şi numele - lipsa comei, a defectului optic, prin care, în afara centrului imaginii, lumina stelelor este distorsionată şi este deformată sub aspectul unei cozi de cometă. Indiferent dacă faceţi observaţii sau fotografiaţi: optica ACF-Cassegrain de la Meade depăşeşte cu mult convenţionalele telescoape de serie. Aceasta oferă o calitate fantastică a imaginilor, care până acum nu a mai fost atinsă decât de telescoapele Ritchey-Chrétien şi alte sisteme exotice, care ar costa cât mai multe telescoape Meade la un loc.

Montura LightSwitch GoTo:

Noua şi inovativa tehnologie LightSwitch elimină toate dificultăţlle pe care le poate întâmpina un începător cu alinierea unui telescop. Telescopul se aliniează complet singur la pornire fără niciun ajutor. Echipată cu un modul de senzori (ISM), care cuprinde GPS şi senzori Level North Technology (LNT) în combinaţie cu noua cameră CCD Eclips, noua montură patentată LightSwitch inlocuieşte factorul uman şi oferă alinierea automată a telescopului oriunde în lume. După pornire, senzorii electronici încarcă timpul actual şi locaţia instrumentului. Apoi este specificată alinierea pe 2 stele care sunt înregistrate de cameră şi apoi comparate cu o hartă stelară actuală generată intern. Telescopul este apot aliniat, fără să fie nevoie de intervenţia utilizatorului. 
Cu o interfaţă simplă pentru utilizatori şi cu camera digitală cu câmp larg cu sensibilitate ridicată şi zgomot redus, utilizatorul poate obţine imagini cu rezoluţie ridicată ale cerului înstelat, care se salvează pe cardul de memorie sau accesate imediat prin ieşirea video a telescopului. Prin boxa integrată şi ieşirea video astronomul intern (astronomer inside) conduce utilizatorul către cele mai frumoase obiecte cereşti şi oferă o ecnciclopedie cerească, ce permite, cu ajutorul materialelor audio şi video, un tur interactiv ghidat a sute de obiecte deep sky. 

Comentariul expertilor nostrii:

Instrumentul a fost deja testat de colegul nostru Marcus Schenk şi a lăsat o impresie foarte bună. Trebuie doar pornit iar informaţiile despre locaţie şi timp precum şi calibrarea după o stea de ghidare funcţionează automat. Comentariul său: o minunăţie a tehnicii!

Camera instalată pe instrument serveşte doar ca şi căutător electronic pentru calibrarea după o stea de ghidare. Fotografierea prin/cu optica telescopului nu este posibilă. Deşi este posibil ca semnalul să fie modulat, nu este totuşi o cameră astro specială. Pentru cei care doresc să facă observaţii pe calculator, recomandăm ca şi înlocuitor DSI Kameras von Meade.

Meniul programului Autostar este în engleză. Cu instrucţiunile de utilizare în germană unitatea de control în engleză nu reprezintă totuşi un inconvenient.

Bernd Gährken)

Recenzii

Scrie o recenzie

 Telescop Meade ACF-SC 152/1524 LightSwitch GoTo

Telescop Meade ACF-SC 152/1524 LightSwitch GoTo

Aproape fiecare telescop de dimensiuni mari din lume este acum un Ritchey-Chrétien, inclusiv telescopul spaţial Hubble al NASA. Tehnica profesioniştilor poate să vă aparţină acum şi dumneavoastră.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania