Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura miniDob
Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura miniDob
Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura miniDob
Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura...
Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura...
Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura...

Telescop Celestron firstscope 76/300 pe montura miniDob

15025
In stoc
445,00 lei
cu TVA

 Un instrument valoros la un preț incredibil.

>Câștigă 4 puncte/4,00 lei Câștigă 4 puncte/4,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 4 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 4,00 lei.
 

În 1609 omul de știință italian Galileo Galilei a îndreptat pentru prima dată un telescop spre bolta cerească. Prin acest fapt în acel moment a fost deschisă poarta spre explorarea minunilor cerului înstelat. Fascinația universului atrage omenirea și acum după 400 de ani. Pentru a sărbători acest eveniment UNESCO a declarat anul 2009 ca fiind “Anul Internațional al Astronomiei”. Celestron vă oferă instrumentul oficial al acestui eveniment, telescopul FirstScope 76 cu ajutorul căruia fiecare poate să-și facă prima impresie legată de frumusețile Universului.

Un instrument valoros la un preț incredibil: 

Celestron FirstScope este un telescop reflector Newton cu montură Dobson. În interiorul unui reflector, un sistem de oglinzi speciale colectează lumina corpurilor cerești și o concentrează în ocular unde poate fi în continuare mărită și analizată. Diametrul mare al oglinzii principale de 76mm colectează suficientă lumină pentru a putea observa cu telescopul FirstScope chiar și unele galaxii și nebuloase mai slabe ca intensitate luminoasă.

Distanța focală reprezintă distanța pe care o parcurge în tubul optic lumina reflectată de oglinzile telescopului. Telescopul Celestron FirstScope 76 în ciuda construcției compacte are o distanță focală de 300mm. În echiparea de bază a telescopului sunt incluse 2 oculare cu distanța focală de 20mm și 4mm care permit o putere de mărire de 15x, respectiv 75x. Focuserul telescopului este compatibil cu ocularele de 1.25” care reprezintă un standard în astronomie. Pentru a stabili puterea de mărire a unui ocular se împarte distanța focală a telescopului prin cea a ocularului.

Telescopul Celestron Firstscope 76 are o montură Dobson de masă, stabilă care permite poziționarea foarte simplă și precisă a telescopului. Datorită prețului scăzut a recunoașterii ca produs oficial al anului international al astronomiei și a unei garanții de 2 ani telescopul Celestron FirstScope este cheia explorării cu succes a cerului.

Începeți imediat cu accesoriile incluse

FirstScope este echipat cu două oculare cu lungimi focale de 20 și 4 mm, oferind marimi de 15X sau 75X. Focuserul telescopului acceptă oculare de 1.25", care sunt standard în astronomia de amatori. Pentru a determina puterea de mărire a ocularelor, pur și simplu împărțiți lungimea focală a telescopului la lungimea focala a ocularului în cauză.

O montura pentru oricine

Celestron FirstScope 76 are o montură stabilă Dobson cu ambreiaje pe ambele axe, permițând îndreptarea ușoară și foarte precisă a telescopului. Cu un preț incredibil de accesibil, FirstScope 76 elegant și puternic are si o garanție de doi ani și recunoaștere ca produs oficial mondial pentru Anul International al Astronomiei.

Soft astronomic inclus

Aceasta este o versiune specială a software-ului Celestron Redshift 7 - soft planetariu complet cu ajutorul numărului mare de obiecte astronomice stocate. Observați pachetul accesoriu opțional practic pentru FirstScope.

Sărbătoriți împreună cu iubitorii de astronomie din întreaga lume și achiziționați acest obiect de colecție.

Se poate observa încă de la început că telescopul Celestron FirstScope 76 a fost nominalizat de către comitetul Uniunii Internationale a Astronomiei ca produs oficial al anului internațional al astronomiei. Pe tubul optic se află inscripționate numele a numeroși astronomi renumiți din toate timpurile care sunt sărbătoriți cu ocazia acestui eveniment deosebit. Telescopul este o piesă decorativă deosebită pentru cei care au ca pasiune astronomia.

Așa cum spune și numele telescopului acesta este unul ideal pentru cei care privesc pentru prima dată printr-un telescop cerul. Este un instrument cu care se pot face observații foarte ușor. Navigarea pe cer se face foarte simplu îndreptând tubul cu mâna către obiectul dorit.

Utilizarea ușoară nu înseamnă că instrumentul nu este unul sofisticat. Optica de înaltă calitate și montura stabilă permit observații ideale ale Lunii, ale planetelor sau observații terestre. Pot fi de asemenea observate și câteva galaxii și nebuloase mai strălucitoare. Datorită greutății foarte mici de sub 2kg telescopul Celestron FirstScope 76 este un însoțitor ideal când sunteți pe drum. Indiferent dacă sunteți cu cortul la munte sau dacă vă relaxați în grădină sub cerul înstelat FirstScope poate fi întotdeauna la îndemână fiind ușor de transportat și instalat. Împreună cu telescopul FirstScope  porniți alături de familia dumneavostră o călătorie fascinantă pe cerul nopții. Craterele lunare, inelele planetei Saturn, sateliții planetei Jupiter sau galaxia Andromeda sunt câteva dintre obiectele ce pot fi văzute prin acest instrument.

Avantajele pe scurt:

     - telescop mic de începători pentru a începe să observați cerul de noapte
     - funcționarea intuitivă - copiii și adulții pot începe să o utilizeze imediat
     - masă solidă pentru masă - pentru o bază telescopică solidă
     - totul inclus deja pentru a începe
     - descoperiti cerul de noapte și învatati să identificati cu ușurință planetele
     - foarte ușoară și compactă - excelent pentru călătorii

Diametru obiectiv
76 mm
Tip
Newton
Greutate
2 kg
Distanța focală
300 mm
Raport focal
f/3,9
Montura
Dobson
Tip focuser
Cremalieră 1,25”
Oculare
20mm, 4mm
Capacitate de colectare a luminii
118
Putere de separație
1,51”
Magnitudinea limită
11,2 mag
Putere de mărire utilă maximă
152x
Control GoTo
Nu
No reviews

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.