Telescop pentru observatii solare H-Alpha DayStar ST 60/930 SolarScout Carbon, OTA
Telescop pentru observatii solare H-Alpha DayStar ST 60/930 SolarScout Carbon, OTA
Telescop pentru observatii solare H-Alpha DayStar ST 60/930 SolarScout Carbon, OTA
Telescop pentru observatii solare H-Alpha...
Telescop pentru observatii solare H-Alpha...
Telescop pentru observatii solare H-Alpha...

Telescop pentru observatii solare H-Alpha DayStar ST 60/930 SolarScout Carbon, OTA

DayStar
56447
În 3-5 saptamani
11.450,00 lei
cu TVA

Tub optic pentru observarea proemineţelor solare H-Alpha DayStar ST 60/930 SolarScout Carbon 

>Câștigă 114 puncte/114,00 lei Câștigă 114 puncte/114,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 114 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 114,00 lei.

Credit module tbi bank 3.4.0

604.04 Lei x 24 rate

 

Acest telescop de înaltă calitate pentru observarea soarelui în lumină H-alfa nu lasă nimic de dorit. Daystar, specialistul telescopului solar, combină un filtru H-alfa cu un dublet acromatic cu acoperire multiplă.

  • Tub telescop compact - potrivit și pentru monturi mai mici;
  • Focalizare helicoidală
  • Geanta de transport din aluminiu
  • include filtrul DayStar QUARK
  • Diagonală de 2" cu acoperire dielectrică

Telescopul solar Solar Scout este echipat cu filtrul DayStar QUARK H-alfa. Puteți elimina filtrul QUARK pentru a-l folosi cu un alt obiectiv! Fără filtrul QUARK, telescopul poate fi folosit pentru observații astronomice „clasice” în timpul nopții: Descoperiți luna, planetele și diverse obiecte de cer profund, tot fotografic!

Distanța exactă în filtrul de quark etalon este reglată prin intermediul expansiunii termice printr-un încălzitor integrat. Prin urmare, ar trebui să așteptați aproximativ 10 minute pentru ca temperatura să se stabilească înainte de a începe o observație. Când LED-ul de pe filtru s-a schimbat de la galben la verde, puteți începe să observați. Un buton rotativ de pe filtru permite ca lungimea de undă centrală să fie variată cu +/- 0,5 angstromi. O unitate de alimentare USB este inclusă în pachetul de livrare pentru sursa de alimentare necesară. După fiecare reglare, ar trebui să așteptați pentru scurt timp până când temperatura sa stabilizat din nou (LED verde). Rotirea butonului în sensul acelor de ceasornic prelungește ușor lungimea de undă centrală. Ca urmare, structurile deplasate spre roșu (redshift) devin vizibile, adică structuri care se îndepărtează de noi. Când este rotită în sens invers acelor de ceasornic, lungimea de undă centrală se deplasează către lungimi de undă mai scurte.

Daystar oferă două variante ale modulului H-alfa QUARK, al căror efect de filtru a fost fiecare optimizat pentru un scop preferat:

  • Model pentru proeminențe pentru observarea fenomenelor la marginea soarelui;
  • Model cromosferic pentru fenomenele de pe discul solar;

Ambele variante au acelasi pret. Este doar o optimizare: lățimea completă la jumătatea maximă a variantei de proeminență este puțin mai mare. Datorită transmisiei mai mari a luminii, pot fi văzute chiar și cele mai fine proeminențe de la marginea soarelui. Varianta cromosferică are o lățime completă mai mică la jumătate de maxim și, prin urmare, prezintă structuri de pe discul solar cu rezoluție spectrală mare.

Bineînțeles că puteți observa și proeminențe cu modelul cromosferei și invers.

Corespunzător celor două variante ale filtrului QUARK, există o versiune de proeminență și o versiune de cromosferă pentru fiecare telescop solar H-alfa de la DayStar.

În pachetul de livrare este inclusă și o geantă robustă din aluminiu, în care acest telescop de înaltă calitate poate fi depozitat și transportat în siguranță în mod ideal.

Diametru obiectiv
60 mm
Tip
Refractor Solar
Greutate
1500 g
Distanța focală
930mm
Raport focal
f/15,5
Montura
fără montură
Tip focuser
helicoidal
Putere de separație
1,92”
Putere de mărire utilă maximă
120x
Tip filtru
H-alpha
Lungime tub
406mm
Material tub
Carbon
No reviews

Accesorii recomandate

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.