Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop LUNT LS60MT/B600C

0551271

Lunt Solar Systems

Produs nou

Telescop polivalent conceput modular, atât pentru observarea Soarelui în lungimea de undă H-alfa, cât și pentru observațiile cerului nocturn.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 143 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 143 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 143,00 lei.


14 300,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv70 mm
TipRefractor Solar
Greutate3,8kg
Distanța focală420 mm
Raport focalf/6
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2” cu microfocalizator
Control GoToNu
Dimensiuni53x33x15 cm

Informatii

Conversie ușoară între diferitele aplicații în câțiva pași simpli. O calitate excelentă a imaginii datorită opticii ED cu 2 lentile cu apertură de 70 mm pentru observarea cerului nocturn și deschidere utilizabilă de 60 mm pentru observații solare H-alfa.

Cu un sistem inovator de ajustare a presiunii aerului, focuser Crayford de 2” (50,8 mm) și filtru de blocare B600.

Observații solare în H-alfa:
LS60MT/B600 este un telescop complet pentru observarea Soarelui în H-alfa, cu apertură de 60 mm (fără obstrucție centrală) și distanță focală de 420 mm. Lungimea de undă H-alfa este cea mai impresionantă modalitate de a observa Soarele, arătând protuberanțe la marginea Soarelui, filamente pe suprafață și multe altele. Un filtru Etalon intern realizează o lățime de bandă de <0,7 Angstrom cu sistemul inovator de reglare a presiunii aerului.

Reglarea se face prin schimbarea ușoară a presiunii aerului într-o cameră de presiune din interiorul telescopului. Aceasta modifică indicele de refracție al aerului, făcând ușor acordarea liniei H-alfa. Sistemul de reglare a presiunii garantează o imagine omogenă, fără obstrucție centrală și un Etalon protejat permanent fără eroziune. Un set de lentile de colimare instalate în telescop asigură cele mai bune performanțe.

Reglarea fină se realizează cu un focuser Crayford de 2” cu reducție de 10:1
Filtrul de blocare este B600. B600 este bun pentru observarea solară vizuală. De asemenea, imagini solare sunt posibile de camerele cu cip CCD mic. Vă recomandăm un LS60MT cu filtru de blocare B1200 prin utilizarea camerelor cu cipuri CCD de dimensiuni medii sau mari.
Diagonala în care este instalat filtrul de blocare, este echipată standard pentru ocularele de 1,25” și cu conexiune la camera T2.

Observarea cerului nopții:
Sistemul H-alpha Etalon poate fi îndepărtat de pe telescop în câțiva pași simpli, datorită designului său modular. Refractorul ED cu 2 lentile poate fi folosit ca un telescop normal cu apertură de 70 mm și distanță focală de 420 mm pentru observarea și fotografia cerului nopții. Obiectivul ED dublet va oferi o imagine excelentă. Poate fi utilizat cu o oglindă zenitală standard de 2” la focuserul Crayford.
Cu o prismă opțională Amici, telescopul poate fi de asemenea utilizat în timpul zilei pentru observații în natură și peisaj.
Acest lucru face ca LS60MT, cu dimensiunile sale mici și greutatea redusă, să fie un telescop de călătorie ideal pentru toate aplicațiile!

Mai multe aplicații:
Cu accesorii disponibile suplimentar, LS60MT oferă și mai multe posibilități!

- Double-Stack
Telescopul LS60MT poate fi îmbunătățit în mod opțional, cu filtrele double-stack LS50FHa sau LS60FHa. Aceste filtre vor fi înșurubate pur și simplu în partea frontală a LS60MT, nu sunt necesare adaptoare suplimentare. Prin urmare, se obține o lățime de bandă de <0,5 Angstrom pentru observații solare H-alfa. Prin urmare, mult mai multe detalii pe suprafața solară vor deveni vizibile.

- Observații solare în Lumină-albă
Dacă unitatea H-alfa este scoasă, desigur fie un filtru solar trebuie instalat în fața obiectivului, fie o prismă Herschel la focuser poate fi folosit pentru a observa petele solare în lumină albă.

- Observații solare în lungimea de undă Ca-K
Cu siguranță, modulele de filtrare Ca-K de la Lunt Solar Systems pot fi de asemenea utilizate la LS60MT pentru a observa și fotografia super-granulația și alte efecte vizibile în această lungime de undă pe Soare.

Acest lucru face din LS60MT un telescop complet universal utilizabil!

CARACTERISTICI:

 • Refractor ED cu 2 lentile, FPL-51
 • Apertură: 70mm
 • Apertură utilizabilă în H-alfa: 60mm (fără obstrucție centrală)
 • Distanță focală: 420mm
 • Lățime de bandă: Etalon intern cu <0,7 Angstrom
 • Reglaj: sistem de reglare a presiunii aerului Pressure-Tuner
 • Filtru de blocare: B600 cu conexiune de 1,25” și T2
 • Focuser: Crayford cu reducție de 10:1
 • Inel cu tub cu bază 1/4”-20 (filet standard foto)
 • Greutate cu unitatea H-alfa: 3,8 kg
 • Greutate fără unitate H-alfa: 2,6 kg
 • Lungime cu unitate H-alfa și filtru de blocare: 40cm
 • Lungime fără unitate H-alfa: 31cm

LIVRARE:

 • Telescop multifuncțional LS60MT
 • Pressure-Tuner
 • Filtru de blocare B600 în carcasa diagonalei
 • Focuser Crayford de 2”
 • Inel de tub cu conexiune 1/4” pentru montarea pe trepiede foto
 • Geantă de transport (53x33x17cm)
 • Manual de instructiuni

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop LUNT LS60MT/B600C

Telescop LUNT LS60MT/B600C

Telescop polivalent conceput modular, atât pentru observarea Soarelui în lungimea de undă H-alfa, cât și pentru observațiile cerului nocturn.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania