Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop computerizat Borg 107FL f3.9 PLUS cu M-Uno si EAGLE

TBORG10739MUNO

BORG

Produs nou

Borg 107FL f3.9 PLUS cu montura M-Uno și EAGLE este telescopul refractor computerizat perfect pentru astrofotografie: datorită sistemului EAGLE îl puteți controla de la distanță prin WiFi de pe orice dispozitiv (smartphone, tabletă sau computer).

Mai multe detalii

In 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 731 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 731 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 731,00 lei.


73 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv107mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală417mm
Raport focalf/3,9
MonturaEcuatorială
Tip focuserESATTO 3"
Putere de separație1,08”
Magnitudinea limită13,8 mag
Putere de mărire utilă maximă214x
Acoperire antireflexcompletă, multiplă
Număr lentile6
Control GoToDa
Greutate suportată2x20kg foto, 2x25kg vizual
FIlet pentru conectare camerăM57
WiFida
Greutate montură15 kg

Informatii

Telescopul refractor computerizat Borg 107FL f3.9 PLUS cu montura M-Uno și EAGLE utilizează montura Avalon Instruments M-Uno care asigură o portabilitate mai bună și o precizie de urmărire (backlash zero) decât monturile ecuatoriale normale. Mai mult, funcționează fără contragreutăți și, datorită designului unic în furcă mono, nu are nevoie de meridian flip.

Refractor Borg 107 mm f/3.9 FL Flatfield APO

Acest minunat refractor apocromat cu optică fluorit oferă un raport focal f3.9 incredibil și are un câmp plat foarte mare de 55 mm pentru a permite utilizarea camerelor echipate și cu senzori chiar mai mari decât full frame. Tubul din carbon face ca Borg 107FL f3.9 cu ESATTO 3" să fie unul dintre cele mai compacte și ușoare refractoare apocromate de 107 mm de pe piață și foarte ușor de transportat!

Refractorul apocromat Borg 107FL f3.9 vine cu un focalizator ESATTO de 3" care oferă capacitate mare de încărcare, precizie mare de focalizare fără backlash: acesta este focalizatorul perfect pentru astrofotografie! Focalizatorul are un rotator manual cu filet M57 pentru conectarea camerelor prin adăugarea adaptorului fotografic.

Optica specială Borg 107FL 3.9: Majoritatea lentilelor de înaltă calitate conțin astăzi fluorit, precum binecunoscutul FPL53 Ohara, Japonia.

Fluorsparul artificial, cunoscut și sub numele de fluorit, este considerat a fi chiar mai bun. Acesta nu este sticlă, ci un cristal de CaF₂, adică fluorură de calciu. Acest material are o dispersie foarte scăzută pe aproape întregul spectru vizual, cu greu abateri în albastru și o transparență ridicată. Cu o contra-sticlă adecvată, se obține deja un proces de corecție apocromatică cu lentile cu două elemente, iar un sistem Petzval precum cel al Borg Fluorite Apo 107FL F/3.9 constă în principal din lentile cu două elemente.

Atunci de ce se folosește atât de rar fluoritul? Destul de simplu: este scump și nu este atât de ușor de prelucrat. Doar câteva companii se pot ocupa de acest material și pot exploata posibilitățile pe care le oferă. Borg este unul dintre acestea! Rezultatul este o optică foarte rapidă, extrem de detaliată, cu transparență ridicată - un telescop perfect pentru fotografii deepsky, dar și un instrument minunat pentru observații vizuale.

Montura Avalon M-Uno este o montură ecuatorială în furcă cu un singur braț, care a fost dezvoltat special pentru astrofotografie.

Desigur, este foarte potrivită și pentru observații vizuale. Cu o sarcină utilă de până la 20 kg pe fiecare parte, această montură este potrivită în mod optim pentru funcționarea mobilă. O contragreutate nu este necesară cu această montură, este echilibrată de la sine. Caracteristica specifică: Ca și în cazul monturilor normale în furcă, nu este necesară o trecere peste meridian, expunerea poate fi pur și simplu continuată. Acest lucru economisește timp de expunere valoros și simplifică procesarea imaginilor.

Avantajele și caracteristicile monturii Avalon M-UNO:

♦ Foarte compactă și ușoară, capul cântărește doar 15 kg

♦ Mâner de transport pe carcasă - detașabil prin cuplare rapidă

♦ Fără meridian flip

♦ Placă de prindere de 3", tip Losmandy pentru fixare și echilibrare ușoară

♦ Placă de conectare universală pentru Skywatcher, trepiede Celestron și Baader

♦ Nu există cabluri expuse datorită cablajului intern

♦ Control GoTo precis

♦ Manoperă mecanică de înaltă calitate și elegantă

♦ Scală de latitudine ușor de citit și precisă

♦ Blocare mecanică pe ambele axe

♦ Luneta de căutare polară integrată pentru alinierea polară convenabilă

♦ Rulmenți de înaltă calitate la ambele axe

♦ Foarte rapid - setare și aliniere polară în câteva minute și gata pentru expuneri îndelungate

♦ Brațul furcii este reglabil - compensarea greutății pentru telescoapele cu greutate medie fără contragreutate.

Transmisie revoluționară fără backlash, dar și fără dezavantajele monturilor cu roți dințate:

Monturile AVALON sunt acționate de o curea dințată. Nu are backlash și este superior altor modele cu acționare mecanică, cum ar fi roțile dințate. Principalele probleme ale multor monturi sunt backlash și erorile din motorul monturii. Sistemul de autoghidaj are o problemă în special cu aceste erori care apar adesea rapid, rezultând stele de dimensiuni mari. Aceste probleme nu apar cu monturile AVALON.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop computerizat Borg 107FL f3.9 PLUS cu M-Uno si EAGLE

Telescop computerizat Borg 107FL f3.9 PLUS cu M-Uno si EAGLE

Borg 107FL f3.9 PLUS cu montura M-Uno și EAGLE este telescopul refractor computerizat perfect pentru astrofotografie: datorită sistemului EAGLE îl puteți controla de la distanță prin WiFi de pe orice dispozitiv (smartphone, tabletă sau computer).

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania