Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 150/1500 StarSense Explorer DX 6 AZ

70082

Celestron

Produs nou

Telescopul StarSense Explorer folosește telefonul smartphone pentru a analiza cerul nopții și a-și calcula poziția în timp real.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 41,00 lei.


4 170,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv150 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate10.5 kg
Distanța focală1500 mm
Raport focalf/10
MonturaAzimutală
Oculare1.25", 40mm, 10mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii460
Putere de separație0.92
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă300x
Control GoToPushTo
MaterialAluminiu
Conexiune spre ocular1.25"
Greutate tub4.54 kg
GPSda
Procedura de aliniereStarSenseExplorer
Tavă accesoriida
Greutate trepied1.72 kg
Diametru oglindă secundară56 mm
Lungime tub406 mm
Material tubAluminiu
WiFinu
Greutate montură4.2 kg
Diametru tub (mm)184.2
Potrivit pentruIncepatori

Informatii

StarSense Explorer este ideal pentru începători datorită interfeței ușor de utilizat a aplicației și tutorialelor detaliate. Este ca și cum ați avea un ghid turistic personal pe cerul nopții.

Lăsați în urmă hărți complicate de stele, aplicații tip planetariu imprecise și monturi computerizate. Cu StarSense Explorer, localizarea obiectelor nu a fost niciodată mai ușoară, mai rapidă sau mai precisă. În câteva minute de la montarea telescopului, veți naviga pe cer cu încredere. Pur și simplu așezați-vă telefonul în suportul unic StarSense și lansați aplicația StarSense Explorer. După alinierea telefonului la optica telescopului (o procedură rapidă de 2 minute), StarSense Explorer generează o listă de obiecte cerești vizibile în prezent. Faceți selecția și săgețile vor apărea pe ecran, ghidându-vă în timp ce deplasați telescopul. Când obiectul este gata de vizualizare, ținta devine verde.

StarSense Explorer utilizează tehnologia brevetată și smartphone-ul dvs. pentru a determina exact unde este orientat telescopul pe cerul nopții. Un algoritm Lost in Space (LISA), precum cele pe care sateliții le folosesc pe orbită pentru a se reorienta corect, ajută aplicația să potrivească tiparele stelelor pe care le detectează în baza de date internă.

Chiar dacă locuiți într-o locație ușor poluată a orașului, StarSense Explorer este suficient de avansat pentru a putea găsi Jupiter, Saturn, Venus, Nebuloasa Orion, stele duble și încă câteva dintre cele mai faimoase obiecte cerești.

Cerințele minime pentru Smartphone și o listă de modele deja testate sunt disponibile aici: https://starsenseexplorer.simcur.com/

Telescop Celestron SC

În ciuda distanței focale mari a acestor telescoape, tubul optic în sine are o lungime foarte mică, făcând sistemul compact, extrem de ușor de transportat. Lumina lovește mai întâi o placă de corecție Schmidt asferică și este apoi reflectată pe o oglindă principală sferică. Aceasta reflectă lumina înapoi pe o oglindă secundară care ulterior o reflectă înapoi în direcția oglinzii principale. Lumina trece apoi printr-o gaură centrală din oglinda principală și în focalizatorul din partea de jos a tubului optic. Astfel, sistemul este închis și prin urmare nu suferă de turbulențe de aer care ar putea degrada imaginea. Desigur, acest lucru înseamnă că sistemul este protejat optim de praf. Placa Schmidt este acoperită antireflex multistrat, asigurând imagini luminoase care nu suferă de reflexii interne.

Acest telescop oferă o imagine foarte bună, având un contrast și o definiție ridicată și oferă imagini deosebite atunci când observăm planete. Designul Schmidt-Cassegrain oferă un sistem complet, adecvat atât pentru observații vizuale, cât și pentru astrofotografie și cu o gamă largă de accesorii opționale disponibile. Folosirea capătului inferior al tubului optic pentru a observa înseamnă orientare ușoară. Sistemul este de asemenea optim pentru observații terestre ocazionale, de ex. observarea păsărilor la distanță apropiată. Telescoapele Celestron SC au un raport focal de aproximativ 1:10, astfel încât astrofotografia este foarte ușoară.

Focalizarea prin deplasarea oglinzii principale înseamnă că o gamă foarte largă de focalizare este disponibilă, ceea ce permite practic utilizarea oricărui accesoriu comun. În mecanismul principal de poziționare a focalizării oglinzii sunt folosiți doi rulmenți preîncărcați pentru a preveni „mirror shift” - o problemă tipică atunci când se utilizează sisteme simple. Utilizarea materialelor de înaltă calitate, cum ar fi componentele din aluminiu prelucrate la CNC, oțel turnat și oțel inoxidabil, garantează o robustete extremă, cu greutate redusă. Aceasta înseamnă că o montură foarte grea este inutilă, nu întotdeauna cazul altor modele de telescop.

Caracteristicile acestor telescoape

  • distanță focală lungă cu tub optic scurt
  • tub optic din aluminiu cu greutate redusă 
  • multi-acoperire antireflex XLT de înaltă calitate
  • sistem închis
  • rulmenți pentru focalizarea oglinzii principale cu ”mirror shift” redus

Montura azimutală facilitează mișcarea și alinierea intuitivă a telescopului cu obiectul ceresc dorit.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 150/1500 StarSense Explorer DX 6 AZ

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 150/1500 StarSense Explorer DX 6 AZ

Telescopul StarSense Explorer folosește telefonul smartphone pentru a analiza cerul nopții și a-și calcula poziția în timp real.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania