Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Meade ACF-SC 254/2500 UHTC LX90 GoTo fara trepied

59595

Meade

Produs nou

Un telescop cu apertură de 254mm și sistem GoTo care vă ușurează găsirea obiectelor astronomice.

Mai multe detalii

La comanda

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 163 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 163 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 163,00 lei.


16 300,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv254 mm
TipReflector ACF-Cassegrain
Greutate23 kg
Distanța focală2500 mm
Raport focalf/9,8
MonturaAzimutală
Capacitate de colectare a luminii1320
Putere de separație0.54
Magnitudinea limită13,8 mag
Putere de mărire utilă maximă508x
Acoperire antireflexUHTC
Control GoToDa
Tip constructivLX90
Sursă de curent12 V
InterfețeAutoguider, AUX
LimbaEngleză
Tip baterieBaby (C, LR14)
SoftwareAudioStar
GPSda
Procedura de aliniereEasy Align
Baza de date30000
Durata de viata baterie60 h
Corecție PECPolar mode only (RA)
Material oglindă principalăPyrex
Material oglindă secundarăPyrex

Informatii

Montura LX90

Observarea cerului înstelat este acum și mai ușoară, această montură nu necesită cunoștințe anterioare despre cerul nopții. Configurați-o simplu și porniți: tot ce trebuie să faceți este să confirmați o stea de referință pre-poziționată sugerată de montură. Montura funcționează pe același principiu ca și observatoarele profesionale mari și conține deja datele de poziționare pentru peste 30.000 de obiecte cerești în cutia manuală AutoStar furnizată: 13.235 DSO-uri, cataloagele complete Messier, Caldwell, IC și NGC, 16.888 de stele sortate după nume și Numărul SAO, 8 planete, Luna, 26 de asteroizi, 15 comete și 50 de sateliți artificiali. 200 de obiecte pot fi, de asemenea, programate special de către utilizator. Toate aceste obiecte sunt găsite rapid, precis, silențios și fiabil: funcția GoTo funcționează la 9 viteze de poziționare diferite, selectabile liber: 6,5 ° / S, 3 ° / S, 1,5 ° / S sau 128x, 64x, 16x, Viteza siderală de 8x, 2x și 1x. Cutia manulă AutoStar poate fi actualizată oricând cu cele mai noi programe soft prin Internet. Există de asemenea baze de date pentru comete, asteroizi, sateliți artificiali etc. disponibile pentru descărcare pe site-ul web Meade. Aceasta înseamnă că acuratețea coordonatelor este asigurată în orice moment, iar LX90 este mereu actualizat.

Unitatea motorizată, cu diametrul de 125 mm, pe fiecare axă asigură urmărirea precisă a tuturor obiectelor, chiar și pentru astrofotografie cu expunere îndelungată. Montura cu furcă dublă optimizată computerizată are o stabilitate foarte mare indiferent de orientarea tubului și este, de asemenea, extrem de ușoară. Trepiedul Meade reglabil vertical, dovedit, asigură o configurare aproape fără vibrații: un aspect important care contribuie semnificativ la performanța generală a sistemului. Setarea poate fi selectată între altazimutal sau ecuatorial. Softul AutoStar furnizat vă permite să controlați montura de pe un computer extern; un port autoguider este disponibil ca opțiune. Funcționarea se poate face prin baterii (12V), baterie auto sau sursă de alimentare plug-in.

Acest telescop, cu optica sa Schmidt-Cassegrain, nu lasă nimic de dorit - telescoapele SC sunt potrivite pentru toate aplicațiile. Indiferent dacă doriți să observați planete, nebuloase îndepărtate sau galaxii, indiferent dacă este se dosrește pentru vizual sau fotografic, orice este posibil cu un telescop SC! Optica compactă asigură un stres redus pe montură și face telescopul ușor de transportat. Focalizarea are loc intern și este atât de reglabilă încât, chiar și cu accesoriile astrofotografice atașate, focalizarea nu este de obicei o problemă.

Telescoapele SC au o oglindă primară sferică. Acesta este de obicei un dezavantaj, deoarece doar oglinzile parabolice, așa cum sunt utilizate în telescoapele newton, pot focaliza corect și razele de lumină din afara axei. Prin urmare, designerul optic Bernhard Schmidt (1879-1935) a dezvoltat o placă de corecție specială. Placa este atașată în partea din față a tubului optic. Odată utilizate în combinație cu această placă Schmidt, telescoapele SC produc o imagine clară, fără aberație sferică. Acest lucru are și avantajul că tubul optic este complet închis la ambele capete, protejând oglinda principală de praf și prevenine turbulențele aerului.

Oglinda secundară este montată sub centrul acestei plăci de corecție și reflectă lumina înapoi la oglinda principală. Acolo, iese printr-o gaură din oglinda principală și printr-o deschidere din spatele tubului. Acest traseu al luminii poartă numele lui Laurent Cassegrain (1629-1693). Chiar și telescoapele profesionale folosesc avantajele acestui design - accesoriile grele nu generează stres pe montură și ocularul telescopului rămâne aproape la aceeași înălțime, chiar dacă sunt observate obiecte de altitudini foarte diferite. Aceasta înseamnă că nu este necesară nici o scară și poziția de vizualizare este confortabilă și sigură chiar și pentru copii.

Optică Advanced Coma-free (ACF): designul optic ACF Meade elimină aberațiile tipice ale tuturor sistemelor cu oglindă. Datorită ACF stelele sunt de asemenea punctiforme până la marginea câmpului, nu afișează distorsiuni alungite asemănătoare unei comete. Câmpul de imagine este mai plat decât cel al telescoapelor clasice Schmidt-Cassegrain. Sistemele optice ACF își arată punctele forte mai ales în aplicațiile astrofotografice.

Acoperiri cu transmisie ultra-înaltă (UHTC): Această acoperire specială cu mai multe straturi de pe placa de corecție frontală asigură cu 15% mai multă transmisie a luminii. Rezultatul - roiuri de stele mai strălucitoare, detalii mai fine în nebuloase și mai multe detalii de suprafață pe planete!

Controlul portabil AudioStar oferă o bază de date cu 30.000 de obiecte astronomice. Odată aliniat la cerul nopții, AudioStar poate poziționa telescopul pentru a indica oricare dintre aceste obiecte și le poate centra în ocular - bineînțeles numai dacă obiectul este deasupra orizontului. Funcționalitatea GoTo este completată de funcții suplimentare, cum ar fi tururi ghidate, afișarea poziției și conectarea la un computer.

O caracteristică specială a controlerului AudioStar este difuzorul său încorporat. Tehnologia integrată Astronomer Inside oferă peste patru ore de comentarii audio (numai în limba engleză). Astronomul încorporat va raporta informații interesante despre obiectele astronomice situate în câmpul vizual!

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Meade ACF-SC 254/2500 UHTC LX90 GoTo fara trepied

Telescop Meade ACF-SC 254/2500 UHTC LX90 GoTo fara trepied

Un telescop cu apertură de 254mm și sistem GoTo care vă ușurează găsirea obiectelor astronomice.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania