Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Skywatcher Dobson Truss-tube 450/1900

SWD450py

Produs nou

Telescopul Skywatcher Dobson 450/1900 f/4 este un concept nou, oglinda este expusă iar sistemul este ușor de transportat.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 174 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 174 puncte de loialitate care pot fi schimbate intr-un cupon de 174,00 lei.


17 400,00 lei **TVA inclus

-3 730,00 lei

21 130,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv458 mm
TipNewton
Greutate50 kg
Distanța focală1900 mm
Raport focalf/4,1
MonturaDobson
Tip focuserCrayford 2”
Oculare28mm, 10mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii4280
Putere de separație0,25
Magnitudinea limită15,1
Putere de mărire utilă maximă916x
Control GoToNu

Informatii

Telescopul are un sistem deschis ce permite completa dezasamblare și transportul ușor chiar și într-o mașină mică. Montarea se poate face chiar și de o singură persoană în doar 20 de minute. Barele tubului truss au grosimea de 30mm și susțin ferm întreaga structură, neexistând problemele decolimării. Fiecare tub este numerotat ajutând la corecta montare a telescopului. Acestea sunt ținute în poziție de cleme cu deschidere rapidă, fără să fie necesare alte unelte pentru asamblare.

Baza este solid construită și vopsită în culoare neagră. Întregul telescop se mișcă pe plăcuțe de teflon. Două șuruburi laterale fixează elementele bazei. Acest lucru previne orice mișcare verticală.

Oglinda principală parabolică este din Pyrex, material mai puțin sensibil la diferențele de temperatură. Probabil vă gândiți că este greu, dar nu este așa, materialul este subțire dar foarte solid. Există trei șuruburi pentru colimare sub oglinda principală, exact ca în cazul celorlalte modele, fiecare având câte un șurub de blocare. În centrul oglinzii se află un punct alb de 10mm ce ajută la colimare. Greutatea totală este de 50kg, iar cea mai grea piesă componentă este de 12kg.

Majoritatea oglinzilor telescoapelor au un strat de aluminiu, apoi un strat protector din oxid de siliciu sau dioxid de siliciu. Dioxidul de siliciu oferă o protecție mult mai durabilă decât monoxidul de siliciu dar necesită echipament special pentru acoperire și este de aceea mai scump. Este nevoie de protecție, pentru că în majoritatea telescoapelor reflectoare oglinda este expusă elementelor exterioare iar deteriorarea straturilor reflective reduce rezoluția telescopului. Toate telescoapele SkyWatcher au acoperire multistrat cu dioxid de siliciu pentru durabilitate și performanță pe termen lung.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher Dobson Truss-tube 450/1900

Telescop Skywatcher Dobson Truss-tube 450/1900

Telescopul Skywatcher Dobson 450/1900 f/4 este un concept nou, oglinda este expusă iar sistemul este ușor de transportat.

Accesorii recomandate