Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CGE Mareste

Telescop celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CGE

12232

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Mai multe detalii

In stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 128 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 128 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 128,00 lei.


12 800,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv279 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate12 kg
Distanța focală2800 mm
Raport focalf/10
Monturafără montură
Tip focuserFilet SC 2”
OcularePL 40 mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii1590
Putere de separație0,41”
Magnitudinea limită14 mag
Putere de mărire utilă maximă560x
Diametru conexiune2"
Control GoToNu
Oglindă zenitală1,25” -90°
Lungime610 mm
Diametru oglindă secundară95,3
Obstrucţie oglindă secundară34

Informatii

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.
Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.
Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.
Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CGE

Telescop celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CGE

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania