Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Skywatcher Maksutov 102/1300 AZ GoTo

SWM1021gt

SkyWatcher

Produs nou

Un însoţitor ideal pentru călătorii potrivit atât pentru observații astronomice cât și observații în natură.

Mai multe detalii

În 3-5 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 24,00 lei.


2 485,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv102 mm
TipMaksutov
Distanța focală1300 mm
Raport focalf/12,7
MonturaAzimutală
OculareBarium 25 mm și 10 mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii212
Putere de separație1,13”
Magnitudinea limită11,8 mag
Putere de mărire utilă maximă204x
Control GoToDa
Alte accesoriioglindă zenitală

Informatii

Optica MC 102/1300:

Acest telescop este un însoţitor ideal pentru călătorii şi este la fel de adecvat şi ca instrument astronomic sau instrument terestru pentru observaţii în natură. Chiar şi copiii pot face primul pas în observarea cerului cu acest telescop. Optica extrem de compactă se potriveşte la aproape orice geantă de mână şi este în plus cunoscută pentru imaginea cu contrast foarte ridicat. Cu un diametru de 102mm telescopul colectează mult mai multă lumină decât fratele său mai mic, telescopul de 90 mm, a cărui capacitate de colectare a luminii este deja de 212 ori mai mare decât ochiul uman cu o pupilă de ieşire de 7mm. Deşi lungimea totală este de doar 48 cm, optica are o distanţă focală de 1300 mm şi astfel un raport focal de f/12,7.

Din punct de vedere astronomic acest telescop are destule de oferit: planetele devin, la o rezoluţie de 1,13 secunde de arc, obiecte frumoase de observat. Chiar şi obiectele deep sky precum nebuloasa Orion sau o călătorie prin Caleea Lactee vor deveni o plăcere. Ca şi instrument terestru pentru observaţiile în natură optica oferă o alternativă potrivită la un preţ redus. Multe instrumente terestre clasice permit chiar şi în domeniile high-end o adaptare fixă pentru cameră pentru câteva sute de euro în plus. În cazul acestui telescop lucrurile stau cu totul altfel: sunt disponibile nenumărate adaptări pentru fotografierea naturii. La o distanţă focală de 1300 mm pot fi făcute, de exemplu, fotografii cu păsări la un preţ redus. Un filet T2 integrat se poate conecta foarte uşor la o cameră SLR. Bineînţeles puteţi face şi astrofotografii cu imagini ale Lunii. Claritatea se poate regla cu un buton lateral. Aici oglinda principală se poate mişca în faţă sau în spate. Această mecanică permite un interval larg pentru reglarea clarităţii şi oferă numeroase posibilităţi de adaptare.

Avantajele pe scurt:

 • optică compactă cu o distanţă focală mai mare şi obiectiv de 102 mm
 • imagini cu contrast ridicat
 • adaptor 1.25" la filet T-2
 • sunt posibile şi observaţii în natură şi fotografii

Montura AZ-S Go To:

Această montură cu un singur braţ este echipată cu un sistem computerizat, care permite orientarea automată a telescopului către obiectele cereşti. Utilizarea sistemului de căutare automată este extrem de simplă. Pentru a vă bucura de acest instrument nu sunt necesare nici un fel de cunoştinţe de astronomie. Aliniaţi simplu montura pe trei stele mai strălucitoare iar restul va face telescopul. Cui îi plac lucrurile uşoare şi simple va considera acest produs ca fiind alegerea potrivită. Montura se poate monta foarte rapid iar după doar câteva nopţi de exersare vă puteţi bucura de întregul potenţial al acesteia. Software-ul are o bază de date cu aproape 40.000 de obiecte cereşti. Învăţaţi să cunoaşteţi roiurile stelare, galaxiile, nebuloasele planetare sau testaţi pe stele duble limita de separaţie a telescopului.

Montura se livrează împreună cu:

 • Montura azimutală cu un singur braţ, motorizată în ambele axe şi echipată cu sistem GoTo
 • Unitate de control a motoarelor şi al ghidajului
 • Trepied stabil (reglabil în înălţime de la 71cm până la 121cm)
 • Tavă accesorii
 • Căutător 6x30
 • Oculare 25mm, 10mm
 • Oglindă diagonală.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher Maksutov 102/1300 AZ GoTo

Telescop Skywatcher Maksutov 102/1300 AZ GoTo

Un însoţitor ideal pentru călătorii potrivit atât pentru observații astronomice cât și observații în natură.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania