Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Skywatcher Maksutov 127/1500 AZ GoTo

SWM1271gt

SkyWatcher

Produs nou

Instrument foarte compact si performant atat pentru observatii planetare cat si Deep-Sky.

Mai multe detalii

În stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 31,00 lei.


3 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv127 mm
TipMaksutov
Distanța focală1500 mm
Raport focalf/11,8
MonturaAzimutală
OculareBarium 25 mm și 10 mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii329
Putere de separație0,91”
Magnitudinea limită12,3 mag
Putere de mărire utilă maximă254x
Control GoToDa
Alte accesoriioglindă zenitală
Greutate tub3,4 kg
oglinda diagonala1,25" - 90°

Informatii

Optica Skywatcher MC 127/1500:

In cazul acestui telescop este vorba de un instrument foarte compact si performant atat pentru observatii planetare cat si Deep-Sky. Cu un diametru de 127mm al obiectivului telescopul Maksutov-Cassegrain colecteaza de 2 ori mai multa lumina decat un telescop de 90mm. desi are o lungime efectiva de doar 33cm telescopul are o distanta focala usor peste 1500mm. Acest lucru face ca instrumentul sa fie unul destinat in primul rand observarii planetelor. Intr-o oarecare masura in conditii bune pot fi facute si observatii Deep-Sky deosebite. Puterea de colectare a luminii este de 329 de ori mai mare decat a ochiului uman adaptat la intuneric. Telescopul poate fi utilizat cu succes si ca instrument terestru pentru observatii in natura. Poate fi o alternativa ieftina pentru intrumentele terestre clasice care spre deosebire de acest instrument au incluse adaptari pentru aparate foto doar incepand cu segmentele superioare de pret. Telescopul ofera numeroase posibilitati de adaptare a unei game largi de aparate foto. Focala de 1500mm este una ideala pentru fotografierea pasarilor, animalelor sau a naturii in general. Filetul T2 integrat permite fixarea simpla a oricarui aparat foto SLR. In domeniul astrofotografiei se pot face fotografii foarte usor. Focalizarea se face prin rotirea unui buton aflat in lateral. Astfel se face o miscare inainte-inapoi a oglinzii principale. Tipul acesta de mecanica ofera posibilitati numeroase de focalizare pentru orice tip de adaptare. Instrumentul este unul deosebit si din punct de vedere al aspectului datorita unui design elegant, tubul si cautatorul stralucind intr-o culoare neagra foarte estetica.

Avantajele pe scurt:

  • Design compact cu distanta focala lunga si diametrul obiectivului de 127mm
  • Posibilitate de fixare pe orice trepied foto-video
  • Imagini de calitate cu contrast ridicat
  • Adaptor 1.25” cu filet T2
  • Posibilitate de fotografiere si observare a naturii

Montura AZ-S Go To:

Această montură cu un singur braţ este echipată cu un sistem computerizat, care permite orientarea automată a telescopului către obiectele cereşti. Utilizarea sistemului de căutare automată este extrem de simplă. Pentru a vă bucura de acest instrument nu sunt necesare nici un fel de cunoştinţe de astronomie. Aliniaţi simplu montura pe trei stele mai strălucitoare iar restul va face telescopul. Cui îi plac lucrurile uşoare şi simple va considera acest produs ca fiind alegerea potrivită. Montura se poate monta foarte rapid iar după doar câteva nopţi de exersare vă puteţi bucura de întregul potenţial al acesteia. Software-ul are o bază de date cu aproape 40.000 de obiecte cereşti. Învăţaţi să cunoaşteţi roiurile stelare, galaxiile, nebuloasele planetare sau testaţi pe stele duble limita de separaţie a telescopului.

Montura se livrează împreună cu:

  • Montura azimutală cu un singur braţ, motorizată în ambele axe şi echipată cu sistem GoTo
  • Unitate de control a motoarelor şi al ghidajului
  • Trepied stabil (reglabil în înălţime de la 71cm până la 121cm)
  • Tavă accesorii

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher Maksutov 127/1500 AZ GoTo

Telescop Skywatcher Maksutov 127/1500 AZ GoTo

Instrument foarte compact si performant atat pentru observatii planetare cat si Deep-Sky.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania