Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar Evolution 8

44973

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

 

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 120 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 120 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 120,00 lei.


12 090,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipSchmidt-Cassegrain
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 1,25”
Capacitate de colectare a luminii840
Putere de separație0,57”
Magnitudinea limită13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă400x
Control GoToDa
Conexiune spre ocular1.25"
Material trepiedoțel
Obstrucţie oglindă secundară31,5

Informatii

In cazul acestor sisteme optice, lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si nu este afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.


Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.


Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.


Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar Evolution 8

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar Evolution 8

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

 

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania