Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CG5 Mareste

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CG5

44936

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

 

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 119 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 119 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 119,00 lei.


11 900,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv279 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Distanța focală2800 mm
Raport focalf/10
Monturafără montură
Tip focuserFilet SC 2”
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii1590
Putere de separație0,41”
Magnitudinea limită14 mag
Putere de mărire utilă maximă560x
Control GoToNu
Oglindă zenitală1,25” -90°
Diametru oglindă secundară95,3mm
Obstrucţie oglindă secundară34%

Informatii

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.
Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.
Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.
Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CG5

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 279/2800 C11 OTA cu bara CG5

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

 

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania