Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 Starsense GoTo

52380

Celestron

Produs nou

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 157 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 157 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 157,00 lei.


15 700,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate18,4 kg
Distanța focală2032 mm
Raport focalf/10
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 1,25”
Oculare40 mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii840
Putere de separație0,57”
Putere de mărire utilă maximă406x
Acoperire antireflexStarbright XLT
Control GoToDa
Conexiune spre ocular1.25"
Greutate tub6,2 kg
SoftwareNexStar
GPSda
Procedura de aliniereAutomat
Baza de date120.000
Material trepiedoțel
Obstrucţie oglindă secundară33,8
oglinda diagonala1,25" - 90°

Informatii

Seria evolution - urmatorul pas in gama telescoapelor portabile.

Principalele caracteristici:

- modul WLAN incorporat - in locul utilizarii unei unitati de control manuale, puteti controla telescopul NexStar Evolution cu orice dispozitiv cu iOS, telefonul mobil sau tableta cu sistem de operare Android. Utilizati aplicatia Celestron SkyPortal ce include softul planetarium si SkyAlign! Bineinteles ca puteti utiliza si unitatea manuala de control clasica, NexStar.

- baterie lithium-ion - de acum puteti uita de cabluri incurcate sau de surse grele de tensiune gen "Power Tank"! Acumulatorul inclus (si schimbabil) produce suficienta tensiune pentru functionarea telescopului intreaga noapte (zece ore) si chiar permite incarcarea unui smartphone prin intermediul portului USB. Acumulatorul poate fi reincarcat oricand prin intermediul portului dedicat.

- si mai multa ergonomie - designul inovativ de la Celestron, prima data introdus odata cu telescoapele CPC, poate fi acum gasit la telescoapele NexStar. Acestea includ nu doar un sistem de urmarire mai puternic, dar si alte imbunatatiri ce fac observatiile mai confortabile - un trepied foarte stabil, al carui tavita pentru accesorii nu trebuie indepartata atunci cand il adunati. Suprafata plana a monturii serveste de asemenea ca loc pentru tinerea ocularelor. O lumina rosie discreta va va ajuta sa localizati accesoriile mai usor pe intruneric. Manerul localizat pe bratul furcii fac ca utilizarea sa fie foarte usoara.

- sistemul optic EdgeHD combina intreaga putere conferita de telescoapele SCT cu un sistem optic de inalta rezolutie si imagini de calitatea unui astrograf. Ca instrument vizual, optica EdgeHD ofera imagini punctiforme ale stelelor chiar si cu ocularul dumneavoastra ce are cel mai larg camp vizual. Puteti observa intregul catalog Messier, sute de alte obiecte NGC, IC si Caldwell, in detalii impresionante.

In ceea ce priveste astrofotografia, optica EdgeHD produce imagini fara aberatii, cu orice camera digitala, CCD sau DSLR. Optica EdgeHD este proiectata sa produca un plan focal extrem de plat si suficient de precis incat sa fie compatibil si cu cei mai mari senzori CCD, astfel veti avea stele punctiforme pana la marginea campului vizual.

StarSense AutoAlign: Cea mai noua imbunatatire din ultimii ani - aceasta tehnica a revolutionat astronomia pentru amatori!

Tehnologia 'SkyProdigy' compatibila retroactiv cu orice telescop Celestron GoTo! Pentru telescoapele cu montura azimutala, aceasta tehnologie permite alinierea fara GPS, fara sa fie nevoie sa se introduca coordonatele, fara sa fie necesara alinierea cu Polul Nord si fara cautarea si gasirea unor stele de aliniere. Telescopul este gata de utilizare in doar trei minute - fara ca utilizatorul sa trebuiasca sa introduca orice date, si fara sa fie nevoie de cunostinte prealabile de astronomie. Doar il porniti, asteptati trei minute, si il puteti indrepta catre orice obiect celest prin simpla apasare a unui buton!

Secretul tehnologiei StarSense este un mic modul - camera digitala care este montata pe telescop si functioneaza ca si cautator. Aceasta capteaza trei fotografii de camp larg ale unor zone diferite ale cerului, iar unitatea de control StarSense analizeaza apoi aceste fotografii, si calculeaza pozitia altor obiecte de pe cerul noptii. Aceasta tehnologie profesionala a fost introdusa pe piata de catre Celestron si acum este disponibila astronomilor amatori la un pret accesibil pentru prima data.

Modulul StarSense face parte din unitatea manuala de control StarSense, ambele fiind incluse in pret. Sistemul poate fi actualizat: obiectivul camerei StarSense se poate detasa, are un port USB, iar versiunea se poate imbunatati. Celestron lucreaza la producerea unor accesorii pentru camera digitala ce pot duce la utilizarea tehnologiei StarSense de asemenea pentru auto-guiding si fotografia de camp larg. Acest lucru va va scuti de alte cheltuieli cu achizitionarea unor accesorii aditionale. 

Modulul StarSense poate fi utilizat impreuna cu aproape toate monturile altazimutale GoTo si ecuatoriale produse in ultimii 10 ani. Modulul StarSense are multe avantaje cand este utilizat pe monturile ecuatoriale. Cu toate ca alinierea polara este inca necesara, aceasta poate fi facuta in doar cateva minute folosind noua procedura 'AllStar' de la Celestron, ce poate utiliza orice stea!

Doar introduceti locatia si data, selectati si cautati o stea din baza de date, centrati-o in reticul utilizand reglajele alt-azimutal, si sunteti gata! Tehnologia StarSense isi va desfasura apoi procedura timp de trei minute pentru a stabili orientarea precisa, fara a fi necesare alte introduceri de date. Astfel ca nu mai este necesara procedura complicata de gasire si centrare a stelelor de ghidaj. Un alt avantaj al tehnologiei StarSense este o imbunatatire foarte mare in ceea ce priveste acuratetea procedurii T-point. 

In mod similar altor monturi profesionale, multe stele pot fi inregistrate in baza de date, adica pozitionate exact in centrul reticulului, si locatia exacta confirmata apasand butonul "Enter". Folosind 10 astfel de stele (de pe o portiune de cer cat mai mare), acuratetea pozitionarii va fi extrem de buna.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 Starsense GoTo

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD NexStar Evolution 8 Starsense GoTo

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania