Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD CGEM II 800 GoTo

52282

Celestron

Produs nou

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Mai multe detalii

In 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 187 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 187 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 187,00 lei.


18 700,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Distanța focală2032 mm
Raport focalf/10
MonturaEcuatorială
Oculare25 mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii840
Putere de separație0,57”
Magnitudinea limită13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă406x
Acoperire antireflexStarbright XLT
Control GoToDa
Oglindă zenitală1,25” -90°
Sursă de curent12 V
Conexiune spre ocular1.25"
Interfețe2x Aux, USB 2.0, Autoguider
Greutate suportată18 kg
Greutate tub6,5 kg
SoftwareNexStar
GPSoptional
Procedura de aliniereAliniere pe o stea, 2 stele, rapida, Ultima aliniere, Sistem Solar
Baza de date40.000
Prindere pentru șină prismaticăda
Lunetă polarănu
Greutate trepied9 kg
Material trepiedoțel
Diametru oglindă secundară69 mm
Obstrucţie oglindă secundară34%
Lungime tub432mm
Material tubAluminiu

Informatii

Sistemul optic EdgeHD combina intreaga putere conferita de telescoapele SCT cu un sistem optic de inalta rezolutie si imagini de calitatea unui astrograf. Ca instrument vizual, optica EdgeHD ofera imagini punctiforme ale stelelor chiar si cu ocularul dumneavoastra ce are cel mai larg camp vizual. Puteti observa intregul catalog Messier, sute de alte obiecte NGC, IC si Caldwell, in detalii impresionante.

In ceea ce priveste astrofotografia, optica EdgeHD produce imagini fara aberatii, cu orice camera digitala, CCD sau DSLR. Optica EdgeHD este proiectata sa produca un plan focal extrem de plat si suficient de precis incat sa fie compatibil si cu cei mai mari senzori CCD, astfel veti avea stele punctiforme pana la marginea campului vizual.

Montura CGEM II
Celestron a imbunatatit montura populara CGEM. Versiunea a doua a monturii are un trepied mai stabil, port USB, clema dubla pentru prindere sina prismatica tip Losmandy si Vixen, ergonomie si versiune soft imbunatatita!  
In rest nimic nu este schimbat, de-a lungul anilor - aceasta ramane o montura de baza pentru astrofotografie! Ea suporta telescoape cu apertura de pana la 11-inch (279mm). Bineinteles, puteti monta tuburi de telescoape ale diferitilor producatori, sau refractoare de tip Newton de dimesiuni medii. Cele doua cleme de prindere se adreseaza celor doua formate de sine de prindere. Acestea au doua suruburi de mari dimensiuni ce pot fi utilizate usor chiar si cu manusi. Intrucat suruburile imping practic o placa care strange, sina tubului telescopului nu este afectata de zgarieturi.  

Avantaje ale monturii CGEM II:

  • picioarele trepiedului au gradatii ce va permit o memorare mai usoara a pozitiei verticale in functie de locul pentru observatii
  • aliniere polara inclusa All-Star, pe orice stea. Acum nici nu mai este nevoie sa aveti in campul vizual Steaua Polara! Surubul pentru reglarea pe inaltime al monturii este de mari dimensiuni, fiind astfel usor de utilizat. Acesta este un avantaj important, intrucat axa pe altitudine se afla sub greutatea otpicii.
  • baza de date cuprinzatoare, cu cele mai cunoscute obiecte deep sky, catalogate dupa nume si numar, stele duble, triple, si variabile, obiectele din sistemul solar
  • sistem periodic de corectare al erorilor (PEC), permanent si programabil
  • unitate de control manual LCD cu doua randuri, si 16 caractere si taste iluminate. Unitatea de control are port USB pentru o conexiune usoara la un PC. Actualizare soft atat a monturii cat si a unitatii de control.
  • urmarire si dincolo de meridian pana la 30°, astfel ca astrofotografia nu trebuie intrerupta brusc.

Montura Celestron CGEM II se afla intre modelele AVX si CGX. Monturile AVX sunt in general recomandate incepatorilor, intrucat acestea au toate avantajele oferite de sistemul NexStar plus electronica, dar nu este proiectata pentru optica de mari dimensiuni. Montura CGX II indeplineste cele mai inalte cerinte pentru astrotografie chiar si cu echipament greu. Montura CGEM II reprezinta un echilibru perfect intre capacitate de incarcare, performanta si pret. Ea este cea mai buna solutie pentru astrofotografie profesionala.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD CGEM II 800 GoTo

Telescop Celestron SC 203/2032 EdgeHD CGEM II 800 GoTo

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania