Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Omegon N 130/920 EQ-3 Set

21393

Omegon

Produs nou

Telescopul newton 130/900 EQ-3 este telescopul potrivit pentru primii pasi pe cerul instelat.

Mai multe detalii

In 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 27 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 27 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 27,00 lei.


2 710,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv130 mm
TipNewton
Distanța focală920 mm
Raport focalf/7,1
MonturaEcuatorială
Tip focuserCremalieră 1,25”
OculareH 20mm, H 6mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii350
Putere de separație0,88”
Magnitudinea limită12,4 mag
Putere de mărire utilă maximă260x
Control GoToNu
Material trepiedaluminiu

Informatii

Telescopul newton 130/900 EQ-3 este telescopul potrivit pentru primii pasi pe cerul instelat. Avand o putere de colectare a luminii ridicata, este foarte usor sa faceti calatorii in lumea obiectelor deep-sky. Cu acest telescop se pot observa obiecte incepand de la planete cum ar fi Saturn, cu sistemul de inele, pana la obiecte deep-sky cum ar fi faimoasa nebuloasa inelara din Lyra aflata la 2300 de ani lumina.

Optica 130/900:

Obiectivul de 130mm va ofera o putere de colectare a luminii cu aproximativ 30% mai mare decat a telescoapelor echipate cu obiective de 114mm. Comparativ cu ochiul liber acesta colecteaza cu de 344 ori mai multa lumina. Aceste date sunt relevante pentru potentialul acestui telescop.

Desi de obicei nu se fac observatii la puteri foarte mari, in conditii foarte bune de vizibilitate si ocularele potrivite se poate utiliza o putere de marire maxima de pana la 260x. Puterea de separatie si cea de marire sunt suficiente pentru a permite observarea de detalii pe unele planete. Tubul optic este echipat cu un focuser de 1.25" care se potriveste cu toate ocularele standard.

Montura EQ-3:

Aceasta montura ecuatoriala ofera deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmari miscarea stelelor. Poate fi setata pentru locatia fiecarui loc de observatii. Prin miscari fine in ascensie dreapta si declinatie se pot localiza si urmari usor obiectele; o contragreutate asigura echilibrarea precisa a opticii.

Montura EQ-3 constituie o baza solida pentru optici incepand de la cele mici pana la cele mijlocii si este potrivita de asemenea pentru plimbari pe cerul instelat. Pentru montura EQ-3 se pot utiliza motoare pentru urmarirea automata, cu acestea putandu-se realiza si primele incecari in domeniul astrofotografiei. O tavita de suport va ofera loc pentru a pastra ocularele si alte accesorii in timpul observatiilor.

Montura se livreaza impreuna cu:

  • Trepied
  • Tava accesorii;
  • Contragreutate corespunzatoare.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Omegon N 130/920 EQ-3 Set

Telescop Omegon N 130/920 EQ-3 Set

Telescopul newton 130/900 EQ-3 este telescopul potrivit pentru primii pasi pe cerul instelat.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania