Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Omegon Ritchey-Chretien Pro RC 406/3250 Truss OTA

53815

Omegon

Produs nou

Telescopul Omegon RC din fibra de carbon - astrofotografie profesionala pentru observatorul dumneavoastra.

Mai multe detalii

In 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 339 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 339 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 339,00 lei.


33 950,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv406 mm
TipRitchey-Chretien
Distanța focală3250 mm
Raport focalf/8
Monturafără montură
Tip focuserMonorail 1:10 miscare fina
Capacitate de colectare a luminii3364
Putere de separație0,28”
Magnitudinea limită15,5 mag
Putere de mărire utilă maximă800x
Control GoToNu
Greutate tub38 kg
Prindere pentru șină prismaticăLosmandy-Style
Material oglindă principalăQuarz
Material oglindă secundarăQuarz
Diametru oglindă secundară190mm
Obstrucţie oglindă secundară47
Lungime tub1120mm
Material tubCarbon

Informatii

Daca astrofotografia este pasiunea dumneavoastra si daca cautati telescopul potrivit pentru observatorul personal, atunci un instrument Richey-Chretien este ideal. Optica de mari dimensiuni produce o imagine aproape perfecta. Cele doua oglinzi hiperbolice produc o imagine de mari dimensiuni, bine iluminata si fara coma, totul intr-un design compact.

Rezultatul - imagini cu stele perfecte pana la marginea campului vizual. Acesta este motivul pentru care nenumarate observatoare profesionale si institute utilizeaza acest sistem optic. Acum puteti utiliza aceasta tehnologie profesionala in propriul dumneavoastra observator! Telescoapele Omegon RC sunt atat de bine echilibrate incat se potrivesc chiar si in observatoarele mai mici.

Avantaje pe scurt:

- oglinda hiperbolica; imagine extrem de detaliata, camp vizual mare, fara corectoare de imagine

- oglinda produsa din quartz: focus stabil, refocalizarea nu este necesara

- destinat camerelor CCD pe format mare - iluminare 60mm

- sistem truss rigid din fibra de carbon

- reflectivitate crescuta: reflexie 92-94% dielectrica pentru imagini luminoase si contrast ridicat

- racire rapida datorita designului cu optica deschisa

- sistem de ventilatie pentru o racire mai rapida

Oglinda hiperbolica ce ofera o imagine excelenta

Telescoapele RC au oglinda principala si secundara hiperbola. Nu exista oglinzi sferice precum in cazul telescoapelor Schmidt-Cassegrain. Calitatea extrem de ridicata a imaginii pe o suprafata mare de camp - acesta este caracteristica acestor telescoape. De aceea ele reprezinta prima alegere pentru astrofotografie.

Acesta este motivul pentru care sistemele RC sunt alegerea perfecta pentru camerele CCD pe format mare. Asta inseamna ca fotografiile dumneavoastra vor fi clare pana la marginea campului vizual, chiar si fara utilizarea unui corector.

Utilizabil intr-un domeniu spectral mai mare

Telescoapele RC nu au lentile in traseul optic. Acest lucru constituie un mare avantaj. Ca rezultat, problemele cauzate de refractie - precum aberatia cromatica sau dispersia - nu apar. Spectrul utilizabil dincolo de domeniul vizual este mult mai mare, permitandu-va sa utilizati camera in spectrul UV si infrarosu - un domeniu extrem de interesant.

Oglinda principala din quartz

Cu siguranta ati experimentat un fenomen neplacut: in cazul astrofotografiilor cu timpi lungi de expunere, unele imagini vor aparea defocalizate. Acest lucru poate avea drept cauza dilatatia oglinzii datorata modificarilor de temperatura, fenomen ce afecteaza focalizarea. Avantajul acestui model: doua oglinzi din quartz. Acest material nu reactioneaza la modificarile de temperatura, astfel ca punctul de focalizare va ramane stabil intreaga noapte.

Ambele oglinzi au o reflectivitate de 92-94%. Acest lucru duce la un contrast ridicat si o imagine mai luminoasa. Comparativ cu oglinzile obisnuite de telescop, cu o reflectivitate de aproximativ 88%, aceasta reflecta cu aproximativ 17% mai multa lumina.

Observatii mai rapide - oglinda principala cu ventilatie

Un zgomot extrem de redus si nederanjant - dar ce efect! Ventilatorul inclus de 12V inseamna o racire cu 50% mai rapida a oglinzii principale. Acest lucru permite telescopului dumneavoastra sa atinga calitatea optima a imaginii mai rapid, astfel incat nu trebuie sa asteptati prea mult.

Design truss cu tub din fibra de carbon

Cele mai multe telescoape profesionale utilizeaza un design truss, iar acest telescop are exact aceleasi avantaje. Tuburile din fibra de carbon sunt rigide, usoare, si stabile din punct de vedere termic - un motiv pentru care nu exista o deplasare a punctului de focus. Ventilatia naturala este mai buna in cazul designului truss si previne ca sistemul sa-si dezvolte propriul microclimat.

Focuserul poate fi aliniat independent

Sase suruburi de colimare va permit alinierea precisa a focuserului de 3" cu optica telescopului, ceea ce inseamna ca ocularul sau camera digitala se for afla precis pe axa optica. Focuserul este unul de mari dimensiuni- 3", astfel ca accepta toate accesoriile profesionale pe aceasta dimensiune.

O imagine mai buna decat cea a telescoapelor SC

Designul telescoapelor RC este complet diferit de cel al telescoapelor clasice SC sau Maksutov. Nu are placa corectoare, si intrucat este un sistem deschis, se adapteaza mai repede la temperatura ambientala decat un telescop SC. Absenta unei placi corectoare frontale inseamna ca telescopul ofera imagini mai luminoase fara a exista riscul reflexiilor interne.

Sistemele Ritchey-Chretien sunt cele mai bine corectate telescoape cu sistem in doua oglinzi disponibile. Claritatea imaginilor pana la margini este impresionanta, astfel ca nu este de mirare ca practic toate telescoapele profesionale utilizate in cercetare utilizeaza acest design in observatoarele profesionale.

Acum, la un pret acceptabil

Producerea unor oglinzi hiperbolice este atat o stiinta cat si o arta. Cu doar acum cativa ani in urma, telescoapele RC erau printre cele mai scumpe telescoape din lume - doar institutele internationale le utilizau in domeniul cercetarii. Dar aceasta tehnologie este acum disponibila si astronomilor amatori experimentati.

Accesorii incluse:

- tub truss Omegon RC

- sina de montare de 3"

- ventilatoare si cutie pentru acumulator

- focuser de 3"

- 3 tuburi de extensie

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Omegon Ritchey-Chretien Pro RC 406/3250 Truss OTA

Telescop Omegon Ritchey-Chretien Pro RC 406/3250 Truss OTA

Telescopul Omegon RC din fibra de carbon - astrofotografie profesionala pentru observatorul dumneavoastra.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania