Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop SkyWatcher 80/600 Pro ED-APO pe montura NEQ5-PRO GoTo Mareste

Telescop SkyWatcher 80/600 Pro ED-APO pe montura NEQ5-PRO GoTo

BDapo80neq5gt

SkyWatcher

Produs nou

Refractorul are un camp larg, fiind ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 77 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 77 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 77,00 lei.


7 700,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv80mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală600 mm
Raport focalf/7,5
MonturaEcuatorială
Tip focuserCrayford 2” cu microfocalizator
OculareAPEX 28mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii130
Putere de separație1,44”
Putere de mărire utilă maximă160x
Control GoToDa
Geantă de protecţieda
Greutate tub2,5 kg
oglinda diagonala2" - 90°

Informatii

Refractor 80/600 ED:

Acest refractor de camp larg este un telescop ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii. Obiectivul de 80mm si distanta focala de 600mm, format din 2 lentile din sticla ED, ofera pasionatilor de astrofotografie un sistem rapid cu un raport focal de f/7.5. Imaginea obtinuta este una foarte clara si cu contrast ridicat. Prin utilizarea de sticla ED FPL-53 sunt eliminate aproape toate defectele cromatice vizibile.

Sticla ED ofera performanta datorita unui index de dispersie a luminii foarte scazut. Prin combinarea acestor elemente ED cu alte elemente de sticla optica se reuseste o buna corectare a aberatiei cromatice. Sunt integrate elemente din sticla Schott care ajuta si la cresterea contrastului. Transmisia luminii este imbunatatita cu ajutorul unei acoperiri antireflex speciala (Metallic High Transmission Coating).

Instrumentul este unul foarte rentabil mai ales pentru cei care vor sa faca fotografie. Obiecte ceresti precum galaxia Andromeda sau Pleiadele sunt predestinate pentru un asemenea instrument si la aceasta distanta focala. Tubul optic este echipat cu un focuser Crayford de 2’’. Distanta focala scurta este ideala si pentru utilizarea unui autoguider.

Design-ul instrumentului este deosebit de atragator. Culoarea neagra a instrumentului si optica deosebita facand din acest instrument unul pretios.

Telescopul se livreaza cu inele de prindere si fara luneta de cautare.

Avantajele pe scurt:

  • Tub optic scurt si constructie compacta
  • Posibilitate de utilizare a instrumentului in astrofotografia de camp larg
  • Optica ED pentru o imagine fara defecte cromatice
  • Sticla de inalta calitate de productie germana
  • Metallic High Transmission Coating

Montura NEQ-5:

Aceasta montura este o imbunatatire a monturii EQ-5 avand si un nou design in culoarea alba. Montura constituie o baza solidapentru majoritatea telescoapelor de marime mare fiind foarte potrivita pentru plimbari pe cerul instelat. Daca montura ecuatoriala este corect pusa in pol obiectele pot fi localizate si fixate fara probleme. Latitudinea locului de observatii poate fi corect ajustata datorita unei gradatii fine de pe montura.

Montura permite echiparea optionala a unei lunete polare. Complet echipata cu motoare in ambele axe, obtineti o montura completa cu functie GoTo. O montura NEQ-5 este potrivita pe langa observatii vizuale si pentru initierea in astrofotografie. Astfel cu putin exercitiu pot fi obtinute imagini frumoase cu nebuloase sau galaxii.

Accesorii livrate: căutător 9x50, diagonală 2”, ocular 28mm, geantă din aluminiu.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop SkyWatcher 80/600 Pro ED-APO pe montura NEQ5-PRO GoTo

Telescop SkyWatcher 80/600 Pro ED-APO pe montura NEQ5-PRO GoTo

Refractorul are un camp larg, fiind ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania