Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop 120/900 SkyWatcher ED-APO pe montura AZ-EQ6 GoTo

BDapo120azeq6g

SkyWatcher

Produs nou

Telescopu apocromat 120/900 Sky-Watcher ED are o optica exceptionala iar corectia culorii este foarte buna surclasand chiar si unele sisteme optice triplet.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 189 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 189 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 189,00 lei.


18 900,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv120 mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală900 mm
Raport focalf/7,5
Monturaazimutal-ecuatorială
Tip focuserCrayford 2” cu microfocalizator
OculareAPEX 28mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii294
Putere de separație0,96”
Magnitudinea limită12,2 mag
Putere de mărire utilă maximă240x
Control GoToDa
Sursă de curent12 V
Inălțime maximă trepied147 cm
Greutate suportată25 kg
SoftwareSynscan
Procedura de aliniere1, 2, sau 3 stele
Baza de date42.900
Scală axă polarăda
Cercuri gradateda
Prindere pentru șină prismaticăda
Corecție PECda
Tavă accesoriida
Lunetă polarăda
Greutate trepied7,4 kg
Material trepiedoțel
Material coroana melcatabronz
Coroana dintata180
Contragreutăți2
Diametru tija contragreutati25 mm
Conexiune controlerRS-232
Orientare dupa coordonateda
oglinda diagonala2" - 90°
MotorizareDa

Informatii

Telescop 120/900 ED:

Acest refractor cu aberaţii cromatice bine corectate este un telescop ideal ce permite observaţii planetare cu contrast ridicat și un apocromat cu luminozitate ridicată pentru astrofotografie. Cu un diametru de 120mm şi o distanţă focală de 900mm, optica formată din 2 lentile din sticlă ED prezintă proprietăţi extraordinare ale imaginii şi colectează aproximativ de 290 de ori mai multă lumină decât ochiul liber cu o pupilă de ieşire de 7 mm. Prin utilizarea de sticlă ED FPL-53 sunt eliminate aproape toate defectele cromatice vizibile.

Sticla ED oferă performanţă datorită unui index de dispersie a luminii foarte scăzut. Prin combinarea acestor elemente ED cu alte elemente de sticlă optică se reuşeşte o bună corectare a aberaţiei cromatice. Sunt integrate elemente din sticlă Schott care ajută si la creşterea contrastului. Transmisia luminii este îmbunătăţită cu ajutorul unei acoperiri antireflex speciale (Metallic High Transmission Coating).


Roiurile sunt înfăţişate în acest refractor într-un mod deosebit de estetic asemenea unor ”stele punctiforme”. În combinaţie cu un field flattner opţional oferă aceste imagini pe întreg câmpul vizual.

Tubul optic este echipat cu un focuser Crayford de 2'' cu reductie 1:11 pentru o focalizare fină, lucru important în astrofotografie. În domeniul observaţiilor în natură refractorul poate fi transformat într-un instrument terestru performant cu diverse posibilităţi de conectare. Chiar de la prima vedere optica arată ca o adevărată bijuterie: aceasta impresionează prin design-ul elegant de primă clasă, tubul şi căutătorul strălucesc într-un ton estetic de culoare neagră. În contrast cu acestea capacul de rouă de culoare albă şi inelele de ghidaj reprezintă elementul clasic al designului.

Avantajele pe scurt:

 • optică ED pentru o imagine fără defecte cromatice
 • sticlă de înaltă calitate de producţie germană
 • Metallic High Transmission Coating

Livrarea opticii se face împreună cu:

 • tub cu optică
 • focuser Crayford 2” cu reducţie 1:11 
 • oglindă zenitală 2” dielectrică
 • căutător 9x50
 • oculare APEX 28mm
 • geamantan de transport din aluminiu

O nouă conexiune: Montura Skywatcher AZ-EQ-6

Montură ecuatorială și azimutală într-una singură

De ce să aveți mai multe monturi când puteți să aveți totul într-o singură montură? Montura AZ-EQ6 se transformă cu numai câteva mișcări din poziția ecuatorială în poziția azimutală în doar câteva secunde. Astfel puteți monta două telescoape în același timp. De exemplu așezați un tub Newton la un capăt și un refractor la celălalt capăt. În poziția azimutală montura are o stabilitate suplimentară.

Pe tija de contragreutate extrem de stabilă se află, la fel ca pe capul monturii, un GP și un profil 3”. La ambele capuri montura AZ-EQ6 suportă telescoapele cu aceeași stabilitate.

Mulți astronomi amatori utilizează o montură ecuatorială și azimutală. Combinați avantajele ambelor tipuri constructive cu o singură montură. Puteți utiliza funcțiile de control în ambele variante. Controlul Synscan GoTo se poate schimba între poziția ecuatorială și azimutală.

Transport ușor datorită greutății reduse

Greutatea este adesea hotărâtoare. Montura AZ-EQ6 este cu 5 kg mai ușoară decât monturile EQ-6 vechi. Cu aceasta purtați mai ușor axurile la locul de observație. În ciuda greutății mici noua montură ecuatorială are aceeași capacitate de încărcare. În poziția azimutală capacitatea de încărcare este semnificativ mai mare.

Suport polar masiv – mai stabil

Vocile critice au văzut reglarea înălțimii polare la montura EQ-6 PRO ca pe un punct slab. Acest lucru aparține acum trecutului. Suportul polar este mult mai solid. Întreaga montură este acum configurată pentru două telescoape.

Și șuruburile vechi pentru reglarea înălțimii polare aparțin trecutului. La o mică neatenție șuruburile se putea curba. Un angrenaj melcat montat lateral preia acum sarcina – și face o treabă foarte bună.

Acum puteți regla extrem de fin înălțimea polară. Chiar și dacă telescopul cu contragreutate stă pe montură.

Fixare mai bună – cuplare cu alunecare

Nu o apăsare ci mai degrabă o apucare – așa se poate descrie clema monturii AZ-EQ6. Clema inelară este blândă cu roata melcată. Axul este fixat uniform ceea ce are un efect pozitiv asupra poziției monturii. Cuplarea cu alunecare nou construită ușurează poziționarea telescopului în orice direcție dorită – azimutală sau ecuatorială.

Encoder optic – alinierea nu se va mai pierde niciodată

Imaginați-vă că efectuați o aliniere pe două stele și desfaceți apoi clema axului. Alinierea se pierde inevitabil la multe monturi. Noua montură AZ-EQ6 are encoder optic. Desfaceți clemele și fixați un obiect și manual din când în când.

Noua montură Skywatcher numără fiecare pas și menține mereu orientarea.

Avantajele pe scurt:

 • totul la un loc: montură azimutală și ecuatorială
 • tijă de contragreutate stabilă: cu cap pentru montură suplimentar
 • control GoTo pentru modul azimutal și ecuatorial
 • nu este necesară alinierea polară: în poziția azimutală
 • reglarea înălțimii polare extrem de stabilă prin intermediul unui angrenaj melcat
 • ajustare simplă: cuplare cu alunecare
 • encoder optic: alinierea nu se pierde

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop 120/900 SkyWatcher ED-APO pe montura AZ-EQ6 GoTo

Telescop 120/900 SkyWatcher ED-APO pe montura AZ-EQ6 GoTo

Telescopu apocromat 120/900 Sky-Watcher ED are o optica exceptionala iar corectia culorii este foarte buna surclasand chiar si unele sisteme optice triplet.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania