Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Skywatcher Maksutov BlackDiamond 180/2700 pe montura HEQ5 PRO

SWM180HEQ5pro

SkyWatcher

Produs nou

Un telescop extrem de puternic, destinat in special observatiilor si fotografiilor planetare.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 112 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 112 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 112,00 lei.


11 253,00 lei **TVA inclus

-847,00 lei

12 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv180 mm
TipMaksutov
Distanța focală2700 mm
Raport focalf/15
MonturaEcuatorială
Tip focuser2"
OculareAPEX 28mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii459
Putere de separație0,64”
Magnitudinea limită13,1 mag
Putere de mărire utilă maximă360x
Control GoToDa
Greutate tub7,8 kg

Informatii

Acest Maksutov de înaltă calitate cu oglinda de 180mm ofera puteri de marire ridicate si un contrast excelent al imaginii. Datorită diametrului său are o luminozitate ridicată dar este totuşi uşor de transportat. Prin sistemul Maksutov-Cassegrain construcţia la o distanţă focală mai mare poate avea o lungime relativ redusă. Optica are o obstrucţie redusă (24%) care este obţinută datorită oglinzii secundare mici care se află pe lentila menisc.

Datorită lentilei menisc este obţinut un contrast foarte bun care are un efect foarte pozitiv, de exemplu, la observarea planetelor. Lentila corectează aberaţia sferică şi permite foarte puţine aberaţii cromatice. Puterea maxima recomandata este de 360x sub un cer perfect. Focuseruleste pe formatul de 2", astfel ca puteti utiliza oculare cu camp larg.

Se livrează cu placă de montare.

Montura HEQ5 PRO:

Montura Skywatcher HEQ5 este o montură precisă destinată pentru astrofotografie, greutatea maximă susținută fiind de 12kg.

Montura este echipată cu motorașe pas cu pas ce oferă o viteză de 800x (3,4 grade/sec.) Un port autoguider (ST4) este inclus. Viteza corecției poate fi ajustată între 0,5x și 800x.

Unitatea GoTo:

Baza de date conține 42900 de obiecte, incluzând catalogul Messier, NGC și IC plus stele duble și variabile. Montura are și funcția ”tur ghid” prin care arată toate obiectele vizibile. Unitatea de control manuală ajută la alinierea polară corectă. Se pot verifica tensiunea curentului și temperatura. Pentru astrofotografie, funcția PEC (corecția periodică a erorilor) ajută la o urmărire precisă. Softul poate fi updatat. Tensiunea de intrare este de 12v.

Montura ecuatoriala de inalta calitate HEQ 5 transforma telescopul dumneavoastra intr-un instrument de precizie pentru observatii astronomice interesante si fascinante. Facilitatile extinse ale monturii HE-Q 5 Pro Go Toinclud o luneta polara care va permite aducerea telescopului in pozitia corecta fara efort, cercuri gradate din aluminiu in ascensie si declinatie precum si motoare electrice de urmarire pentru ambele axe. Dumneavoastra trebuie sa puneti montura corect in pol inainte de inceperea observatiilor iar apoi telescopul poate prelua urmarirea boltii ceresti cu ajutorul motoarelor - este recomandata cu deosebire pentru initierea in astrofotografie! Montura cantareste numai 7.4kg si este semnificativ mai stabila decat simpla montura EQ-5. Montura HEQ5 Go To rezista de asemenea mult mai bine la vibratii.

Caracteristici ale monturii si ghidajului:

  • Viteze 2x, 8x, 16x sideral
  • Moduri de urmarire: sideral, lunar, solar si sideral
  • Luneta polara

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher Maksutov BlackDiamond 180/2700 pe montura HEQ5 PRO

Telescop Skywatcher Maksutov BlackDiamond 180/2700 pe montura HEQ5 PRO

Un telescop extrem de puternic, destinat in special observatiilor si fotografiilor planetare.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania