Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop SkyWatcher 80/600 ED apo pe montura AZ5 Mareste

Telescop SkyWatcher 80/600 ED apo pe montura AZ5

SWapo80az5

SkyWatcher

Produs nou

Acest refractor de camp larg este un telescop ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 43,00 lei.


4 300,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv80mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală600 mm
Raport focalf/7,5
MonturaAzimutală
Tip focuser2"
Oculare20mm, 10mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii130
Putere de separație1,44”
Magnitudinea limită11,3 mag
Putere de mărire utilă maximă160x
Control GoToNu
Prismă Amici45° - 1,25"
Inălțime maximă trepied158 cm
Greutate suportată5 kg
Inălțime minimă trepied86,5 cm
Prindere pentru șină prismaticăda
Reglaj finda

Informatii

Optica 80/600 ED:

Acest refractor de camp larg este un telescop ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii. Obiectivul de 80mm si distanta focala de 600mm, format din 2 lentile din sticla ED, ofera pasionatilor de astrofotografie un sistem rapid cu un raport focal de f/7.5. Imaginea obtinuta este una foarte clara si cu contrast ridicat. Prin utilizarea de sticla ED FPL-53 sunt eliminate aproape toate defectele cromatice vizibile. Sticla ED ofera performanta datorita unui index de dispersie a luminii foarte scazut. Prin combinarea acestor elemente ED cu alte elemente de sticla optica se reuseste o buna corectare a aberatiei cromatice. Sunt integrate elemente din sticla Schott care ajuta si la cresterea contrastului. Transmisia luminii este imbunatatita cu ajutorul unei acoperiri antireflex speciala (Metallic High Transmission Coating).

Instrumentul este unul foarte rentabil mai ales pentru cei care vor sa faca fotografie. Obiecte ceresti precum galaxia Andromeda sau Pleiadele sunt predestinate pentru un asemenea instrument si la aceasta distanta focala. Tubul optic este echipat cu un focuser Crayford de 2’’. Distanta focala scurta este ideala si pentru utilizarea unui autoguider.

Design-ul instrumentului este deosebit de atragator. Culoarea neagra a instrumentului si optica deosebita facand din acest instrument unul pretios.

Telescopul se livreaza cu inele de prindere si fara luneta de cautare.

Avantajele pe scurt:

  • Tub optic scurt si constructie compacta
  • Posibilitate de utilizare a instrumentului in astrofotografia de camp larg
  • Optica ED pentru o imagine fara defecte cromatice
  • Sticla de inalta calitate de productie germana
  • Metallic High Transmission Coating

Montura AZ5:

Noua montura AZ5 reprezinta o imbinare intre geometria optima a modelului AZ4 si precizia monturii AZ3. Trepiedul azimutal AZ5 este ideal pentru utilizare terestra, panoramica dar si astronomica. Telescopul atasat ramane in pozitie echilibrata indiferent ca se fac observatii catre orizont sau zenit. Bratul se poate fixa in mai multe pozitii, in functie de nevoile observatorului. Miscarile precise se pot face din bratele flexibile.

Tuburile telescoapelor se pot atasa simplu, prin sistemul de prindere standard, puteti monta chiar si lunete terestre sau camere foto DSLR. Greutatea maxima suportata este de 5kg.

Accesorii livrate: prismă Amici, oculare Magellan 20mm, Plossl 10mm, căutător 6x30.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop SkyWatcher 80/600 ED apo pe montura AZ5

Telescop SkyWatcher 80/600 ED apo pe montura AZ5

Acest refractor de camp larg este un telescop ideal pentru observatii generale si ofera o varianta compacta, ideala pentru calatorii.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania