Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Celestron Maksutov MC 180/2700 CGEM II 700 GoTo

61738

Celestron

Produs nou

Telescoapele Maksutov sunt foarte compacte si portabile fiind de aceea ideale pentru calatorii.

Mai multe detalii

In 7-14 Zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 187 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 187 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 187,00 lei.


18 700,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv180 mm
TipMaksutov
Distanța focală2700 mm
Raport focalf/15
MonturaEcuatorială
Tip focuser2"
Oculare28 mm
Căutător8x50
Capacitate de colectare a luminii660
Putere de separație0,77”
Magnitudinea limită13,1 mag
Putere de mărire utilă maximă360x
Control GoToDa
Sursă de curent12
Capacitate de încărcare18 kg
Interfețe2x Aux, USB 2.0, Autoguider
Greutate tub8.6 kg
SoftwareNexstar+
GPSoptional
Procedura de aliniere2-Star Align, Quick Align, 1-Star Align, Last Alignment, Solar System Align
Baza de date40.000
Corecție PECda
Greutate trepied9 kg
Material trepiedoțel
Contragreutăți7.7
Diametru oglindă secundară39.4
Obstrucţie oglindă secundară22
Lungime tub572mm
Material tubAluminiu

Informatii

Optica inchisa si stabilitatea colimarii acestor tipuri de telescoape asigura o rezistenta durabila.

Telescoapele Maksutov au o distanta focala foarte lunga in cuida designului compact. Dar campul vizual este redus comparativ cu telescoapele refractoare acromate. Cu toate acestea, aceasta combinatie face ca telescoapele Maksutov sa fie instrumente ideale pentru observarea Lunii si planetelor. Si cand sunt echipate cu o prisma Amici, ele sunt excelente pentru observarea naturii si fotografie.

Montura CGEM II
Celestron a imbunatatit montura populara CGEM. Versiunea a doua a monturii are un trepied mai stabil, port USB, clema dubla pentru prindere sina prismatica tip Losmandy si Vixen, ergonomie si versiune soft imbunatatita!  
In rest nimic nu este schimbat, de-a lungul anilor - aceasta ramane o montura de baza pentru astrofotografie! Ea suporta telescoape cu apertura de pana la 11-inch (279mm). Bineinteles, puteti monta tuburi de telescoape ale diferitilor producatori, sau refractoare de tip Newton de dimesiuni medii. Cele doua cleme de prindere se adreseaza celor doua formate de sine de prindere. Acestea au doua suruburi de mari dimensiuni ce pot fi utilizate usor chiar si cu manusi. Intrucat suruburile imping practic o placa care strange, sina tubului telescopului nu este afectata de zgarieturi.  

Avantaje ale monturii CGEM II:

  • picioarele trepiedului au gradatii ce va permit o memorare mai usoara a pozitiei verticale in functie de locul pentru observatii
  • aliniere polara inclusa All-Star, pe orice stea. Acum nici nu mai este nevoie sa aveti in campul vizual Steaua Polara! Surubul pentru reglarea pe inaltime al monturii este de mari dimensiuni, fiind astfel usor de utilizat. Acesta este un avantaj important, intrucat axa pe altitudine se afla sub greutatea otpicii.
  • baza de date cuprinzatoare, cu cele mai cunoscute obiecte deep sky, catalogate dupa nume si numar, stele duble, triple, si variabile, obiectele din sistemul solar
  • sistem periodic de corectare al erorilor (PEC), permanent si programabil
  • unitate de control manual LCD cu doua randuri, si 16 caractere si taste iluminate. Unitatea de control are port USB pentru o conexiune usoara la un PC. Actualizare soft atat a monturii cat si a unitatii de control.
  • urmarire si dincolo de meridian pana la 30°, astfel ca astrofotografia nu trebuie intrerupta brusc.

Montura Celestron CGEM II se afla intre modelele AVX si CGX. Monturile AVX sunt in general recomandate incepatorilor, intrucat acestea au toate avantajele oferite de sistemul NexStar plus electronica, dar nu este proiectata pentru optica de mari dimensiuni. Montura CGX II indeplineste cele mai inalte cerinte pentru astrotografie chiar si cu echipament greu. Montura CGEM II reprezinta un echilibru perfect intre capacitate de incarcare, performanta si pret. Ea este cea mai buna solutie pentru astrofotografie profesionala.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Maksutov MC 180/2700 CGEM II 700 GoTo

Telescop Celestron Maksutov MC 180/2700 CGEM II 700 GoTo

Telescoapele Maksutov sunt foarte compacte si portabile fiind de aceea ideale pentru calatorii.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania