Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron CGEM II 800 RASA

12020

Celestron

Produs nou

Capturati imaginile spectaculoase in cateva secunde cu noul astrograf portabil de 8" de la Celestron - Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA).

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 206 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 206 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 206,00 lei.


20 600,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipRowe-Ackermann Schmidt
Distanța focală400mm
Raport focalf/2
MonturaEcuatorială
Tip focusercu reductie1:10
Capacitate de colectare a luminii843
Putere de separație0.68
Magnitudinea limită13,3 mag
Control GoToDa
Greutate tub7,7 kg
Lungime tub628mm
Material tubAluminiu

Informatii

  • Capturati imaginile spectaculoase in cateva secunde cu noul astrograf portabil de 8" de la Celestron - Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA). Acest sistem incredibil de rapid f / 2.0 este partenerul perfect pentru camerele CMOS astronomice de astazi, camerele CCD mai mici si camerele mirrorless (fara oglinda). Datorita distantei focale rapide si a designului optic brevetat, puteti produce imagini clare si detaliate si, in multe cazuri, sa omiteti autoghidajul. Cu o greutate de numai 7.7kg , este usor sa transportati telescopul RASA 8" spre cele mai izolate locuri, pentru va putea bucura de un cer negru 

Montura CGEM II

  • Stabilitatea si precizia monturii ecuatoriale CGEM o fac sa fie o platforma stabila pentru astrofotografie de lunga durata si observatii vizuale. Designul monturii este ergononomic, suruburile pentru ajustarea altitudinii si azimutului fiind mari, iar cablurile de conexiune a motoarelor si electronicii sunt incorporate in interiorul monturii. Montura CGEM dispune de o procedura de aliniere polara inovativa pe orice stea ("All Star") ce permite utilizatorului sa aleaga orice stea stralucitoare de pe cer, iar softul monturii va calcula erorile si va asista astronomul in alinierea polara cat mai precisa a monturii. O alta caracteristica de care vor beneficia in special astrofotografii este controlul permanent al erorilor periodice (PEC) ce permite antrenarea monturii pentru a memora permanent si a corecta erorile periodice ale mecanismului. Montura CGEM a este astfel construita incat sa poata urmari obiectele pe cer dincolo de meridian (linia imaginara ce uneste nordul cu sudul trecand prin zenit), partea cea mai buna a cerului pentru astrofotografie. Montura este motorizata pe ambele axe si include tehnologia NexStar de control computerizat al telescopului. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat. De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 100 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Alimentarea se face printr-o mufa ce se infileteaza sigur pentru a preintampina deconectarea accidentala a monturii. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al monturii si telescopului.

Performanta RASA pentru toata lumea

  • RASA de 8 "este un telescop pentru astrofotografie care ofera un camp plat fara aberatii optice pe o foarte mare parte a  campului vizual. Poate capta uimitoare imagini astronomice cu obiecte deep-sky fara provocarile prezentate de instrumentele de lungime focala mai lunga, la o fractiune din costul acestor sisteme.
  • Acest astrograf de 8"este o versiune mult mai portabila si mai accesibila a astrografului RASA 11"
  • Conceput pentru fotografie, RASA 8" nu poate fi folosit vizual. Planul focal este situat in partea din fata a sistemului optic, astfel incat acesta nu poate fi folosit cu un ocular traditional.

 Timpi de expunere mai scurti si observatii pe monitor in timp real

  • Deoarece este un sistem optic F / 2.0, se pot folosi timpi de expunere mai scurti pentru a capta detaliile obiectelor mai putin luminoase. Atunci cand este combinat cu camerele sensibile si software-ul adecvat de "stacking live", RASA 8" poate oferi o experienta de observare aproape in timp real. Vizualizati instantaneu imaginile pe un computer, imagini care sunt mai luminoase si mai detaliate decat cele pot fi vazute prin telescoape mult mai mari, cu ochiul liber.
  • Deoarece sunt posibili timpi de expunere mai scurti, montura ecuatorie nu va trebui sa urmareasca subiectele cu precizie pentru perioade lungi de timp. In multe cazuri, autoghidarea nu va fi necesara. Cu o greutate de doar 7.7kg, acest tub optic se poate folosi perfect cu o mare varietate de monturi.

Construit pentru cele mai recente camere de astazi

  • Spre deosebire de tuburile RASA mai mari, care functioneaza cu camere DSLR si CCD mari, modelul de 8 "a fost proiectat pentru camere CMOS astronomice color, camere CCD mai mici si camere mirorless. Telescopul nu functioneaza cu camere standard DSLR. Este optimizat pentru senzori cu o diagonala de pana la 22 mm, dar functioneaza bine si cu senzori cu diagonala de pana la 32 mm. Senzorii de dimensiune APS-C utilizati in multe camere fara oglinda sunt o alegere buna. Senzorii cu cadru complet de 42 mm vor functiona, de asemenea, dar performanta va fi slaba la marginile senzorului, iar iluminarea campului va fi redusa. In plus, nu recomandam asocierea RASA 8 cu orice corp de camera cu diametrul mai mare de 4". 

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron CGEM II 800 RASA

Telescop Celestron CGEM II 800 RASA

Capturati imaginile spectaculoase in cateva secunde cu noul astrograf portabil de 8" de la Celestron - Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph (RASA).

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania