Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Tub optic Skywatcher Maksutov Newton 190/1000 Mărește imaginea

Tub optic Skywatcher Maksutov Newton 190/1000

Această optică oferă o luminozitate puternică şi o performanţă înaltă pentru astrofotografie şi pentru observaţiile vizuale.

Detalii

15051

Disponibilitate: În 3-5 zile

6 540,00 lei

Optica MN 190/1000:

Această optică oferă o luminozitate puternică şi o performanţă înaltă pentru astrofotografie şi pentru observaţiile vizuale. Datorită utilizării suplimentare a lentilei Maksutov de la Schott telescopul obţine imagini foarte bune. Cu o deschidere de 190mm telescopul colectează în jur de 740 de ori mai multă lumină decât ochiul liber (la 7 mm pupilă de ieşire). Astfel telescopul se potriveşte atât pentru observarea cu constrast foarte ridicat a planetelor şi a Lunii, dar oferă şi o performanţă ridicată la observarea obiectelor deep-sky. Maksutov-Newton este unul din telescoapele Newton cu design variat, care are o oglindă principală sferică cu o lentilă menisc montată frontal şi acoperită cu un strat antireflex multiplu.

Deşi la prima vedere seamănă cu un telescop Newton, acesta oferă proprietăţi ale imaginii cu totul diferite. Acest telescop este optimizat special pentru astrofotografie şi oferă o corecţie extraordinară asupra întregului câmp vizual. Astrofotograful obţine cu o cameră CCD sau un aparat foto DSLR (de exemplu Canon EOS) o astrofotografie plană fără coma, fiind important pentru estetica imaginii. Chiar şi stelele aproape de margine vor apărea ca nişte puncte şi nu ca nişte comete, datorită distorsionării.

Optica se poate compara cu o imagine apocromată. Avantajul este evident, deoarece Mak-Newton are un preţ mult mai accesibil decât un apocromat. Mai mult, acest sistem nu produce aberaţii cromatice incomode, pe când la acromate acestea sunt obişnuite.

Acest telescop este un aşa numit „sistem închis”. Aceasta înseamnă că după răcirea tubului nu se produce o turbulenţă a aerului care ar fi nefavorabilă pentru fotografiere. Datorită lentilei menisc se poate renunţa la bariletul oglinzii secundare care generează un efect de difracţie. Oglinda secundară de 58 mm permite o iluminare foarte bună a câmpului. Cu un raport focal de f/5,3 telescopul are o putere optică mare care permite, în astrofotografie, timpi de expunere relativ mici. Datorită distanţei focale de 1000 mm majoritatea obiectelor sunt reprezentate corect. Cu un chip obişnuit la aparatele foto Canon EOS, se obţine un câmp vizual de 1,4°x1°. Focuserul Crayford 2 ţoli cu rulmenţi cu bilă şi reducţie 1,25 permite o focalizare precisă. Chiar şi aparatele foto grele pot fi suportate fără probleme.

Cu o greutate de numai 10 kg optica poate suporta multe tipuri de monturi. Alegerea monturii depinde de scopul utilizării tubului. Foarte recomandată în astrofotografie este montura Skywatcher EQ-6 Pro. Chiar şi numai din punct de vedere al aspectului exterior acest instrument este o adevărată bijuterie: acesta captează prin designul elegant al clasei de vârf, tubul şi căutătorul care strălucesc într-un ton de culoare neagră estetic.

Avantajele pe scurt:

  • tub închis cu lentilă menisc acoperită cu un strat antireflex multiplu
  • ideal pentru astrofotografie
  • fabricat cu sticlă Schott
  • oglindă secundară ajustabilă
  • câmp vizual mare şi plan
  • raport focal rapid

 

 

 

Diametru obiectiv 190 mm
Tip Maksutov
Distanța focală 1000 mm
Raport focal f/5,3
Montura fără montură
Căutător 9x50
Capacitate de colectare a luminii 740
Putere de separație 0,61”
Magnitudinea limită 13,2 mag
Putere de mărire utilă maximă 380x
Control GoTo Nu
Greutate tub 10 kg

Suport clienți

Luni-Vineri 8:00-16:00

Telefon:0363401682 0765358027 0725544655 0745015673

Contactați echipa noastră!
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.