Sky Quality Meter cu lentilă (versiunea L)
Sky Quality Meter cu lentilă (versiunea L)
Sky Quality Meter cu lentilă (versiunea L)
Sky Quality Meter cu lentilă (versiunea L)

Sky Quality Meter cu lentilă (versiunea L)

20964
In 3-5 zile
850,00 lei
cu TVA

Sky Quality Meter - O modalitate simplă de a determina luminozitatea cerului.

>Câștigă 8 puncte/8,00 lei Câștigă 8 puncte/8,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 8 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 8,00 lei.
 

Sky Quality Meter - O modalitate simplă de a determina luminozitatea cerului.

Cu Sky Quality Meter puteți determina în doar câteva secunde foarte obiectiv luminozitatea cerului înstelat. Acest micuț aparat, ușor și comod încape în orice buzunar. Cu acesta puteți foarte ușor compara diferite locuri de observații pentru a găsi cel mai potrivit loc de observare a cerului. Un observator poate determina magnitudinea limită a unui loc de observații doar în mod subiectiv. Experiența, starea fizică și vederea pot influența rezultatul.

Sky Quality Meter este complet independent de acești factori.

Ce poate face Sky Quality Meter

Sky Quality Meter este în principiu un instrument fotometric. Prin intermediul unei diode de măsurare acesta înregistrează luminozitatea cerului și o afișează pe un ecran cu cifre roșii exprimate în magnitudini pe secunde pătrate de arc. După ce apăsați butonul roșu aparatul măsoară în aproximativ 8 secunde luminozitatea emițând pentru fiecare interval de o secundă un ton sonor. Domeniul de măsurare se află numai în spectrul luminii vizibile. Pe lângă măsurarea luminozității se mai face și măsurare a temperaturii în grade Celsius și Fahrenheit. În plus față de măsurarea luminozității cerului SQM-ul poate fi utilizat și în alte proiecte. Astfel își găsește utilizare în măsurarea poluării luminoase, a evoluției acesteia în anumite locații și altele. Nu pot fi comparate numai locații de observare ci puteți compara și calitatea diferitelor nopți în același loc de observații.

Avantajele pe scurt:

  • instrument mic ușor de mânuit, care încape în orice buzunar
  • dimensiuni: 95mmx60mmx25mm (fără cap)
  • măsurarea obiectivă a luminozității cerului
  • temperatură în C și F
  • baterie de 9V inclusă
  • fabricat în Canada

Versiunea L:

SQM-L are integrată o lentilă care asigură un interval de măsurare limitat la un unghi de 20°. Astfel pot fi măsurate foarte precis chiar și zone ale cerului foarte înguste. Este posibilă o diferență a luminozității între orizont, zenit și diferite direcții ale cerului.

No reviews

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.