Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 235/2350 pe montura CGEM II 925 GoTo
Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 235/2350 pe montura CGEM II 925 GoTo
Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 235/2350 pe montura CGEM II 925 GoTo
Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC...
Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC...
Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC...

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 235/2350 pe montura CGEM II 925 GoTo

52278
La comanda
22.995,00 lei
cu TVA

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

>Câștigă 229 puncte/229,00 lei Câștigă 229 puncte/229,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 229 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 229,00 lei.

Credit module tbi bank 3.4.0

1208.08 Lei x 24 rate

 

In ciuda distantei focale lungi, tubul este foarte scurt, facand din acest telescop un sistem foarte compact, potrivit pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala.

Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antireflexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.

Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.

Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.

Pricipalele caracteristici:

 • Distanta focala lunga in design compact;
 • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
 • Acoperire antireflexie XLT;
 • Sistem inchis;
 • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

Montura CGEM II
Celestron a imbunatatit montura populara CGEM. Versiunea a doua a monturii are un trepied mai stabil, port USB, clema dubla pentru prindere sina prismatica tip Losmandy si Vixen, ergonomie si versiune soft imbunatatita!  
In rest nimic nu este schimbat, de-a lungul anilor - aceasta ramane o montura de baza pentru astrofotografie! Ea suporta telescoape cu apertura de pana la 11-inch (279mm). Bineinteles, puteti monta tuburi de telescoape ale diferitilor producatori, sau refractoare de tip Newton de dimesiuni medii. Cele doua cleme de prindere se adreseaza celor doua formate de sine de prindere. Acestea au doua suruburi de mari dimensiuni ce pot fi utilizate usor chiar si cu manusi. Intrucat suruburile imping practic o placa care strange, sina tubului telescopului nu este afectata de zgarieturi.  

Avantaje ale monturii CGEM II:

 • picioarele trepiedului au gradatii ce va permit o memorare mai usoara a pozitiei verticale in functie de locul pentru observatii
 • aliniere polara inclusa All-Star, pe orice stea. Acum nici nu mai este nevoie sa aveti in campul vizual Steaua Polara! Surubul pentru reglarea pe inaltime al monturii este de mari dimensiuni, fiind astfel usor de utilizat. Acesta este un avantaj important, intrucat axa pe altitudine se afla sub greutatea otpicii.
 • baza de date cuprinzatoare, cu cele mai cunoscute obiecte deep sky, catalogate dupa nume si numar, stele duble, triple, si variabile, obiectele din sistemul solar
 • sistem periodic de corectare al erorilor (PEC), permanent si programabil
 • unitate de control manual LCD cu doua randuri, si 16 caractere si taste iluminate. Unitatea de control are port USB pentru o conexiune usoara la un PC. Actualizare soft atat a monturii cat si a unitatii de control.
 • urmarire si dincolo de meridian pana la 30°, astfel ca astrofotografia nu trebuie intrerupta brusc.

Montura Celestron CGEM II se afla intre modelele AVX si CGX. Monturile AVX sunt in general recomandate incepatorilor, intrucat acestea au toate avantajele oferite de sistemul NexStar plus electronica, dar nu este proiectata pentru optica de mari dimensiuni. Montura CGX II indeplineste cele mai inalte cerinte pentru astrotografie chiar si cu echipament greu. Montura CGEM II reprezinta un echilibru perfect intre capacitate de incarcare, performanta si pret. Ea este cea mai buna solutie pentru astrofotografie profesionala.

Diametru obiectiv
235 mm
Tip
Schmidt-Cassegrain
Distanța focală
2350 mm
Raport focal
f/10
Montura
Ecuatorială
Tip focuser
1.25"
Oculare
25 mm
Căutător
6x30
Capacitate de colectare a luminii
1130
Putere de separație
0,49”
Magnitudinea limită
13,7 mag
Putere de mărire utilă maximă
470x
Acoperire antireflex
Starbright XLT
Control GoTo
Da
Oglindă zenitală
1,25” -90°
Tip căutător
Optic
Sursă de curent
12 V
Conexiune spre ocular
1.25"
Interfețe
2x Aux, USB 2.0, Autoguider
Greutate suportată
18 kg
Greutate tub
9 kg
Software
NexStar
Procedura de aliniere
Aliniere pe o stea, 2 stele, rapida, Ultima aliniere, Sistem Solar
Baza de date
40.000
Prindere pentru șină prismatică
da
Greutate trepied
9 kg
Material trepied
oțel
Diametru oglindă secundară
85 mm
Obstrucţie oglindă secundară
36%
Lungime tub
559mm
Material tub
Aluminiu
No reviews

Accesorii recomandate

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.