Telescop Celestron SC 279/2800 EdgeHD CGX 1100
Telescop Celestron SC 279/2800 EdgeHD CGX 1100
Telescop Celestron SC 279/2800 EdgeHD CGX 1100
Telescop Celestron SC 279/2800 EdgeHD CGX 1100

Telescop Celestron SC 279/2800 EdgeHD pe montura CGX 1100

12057
În 7-14 zile
37.495,00 lei
cu TVA

Telescopul CGX 1100 HD combină cea mai nouă tehnologie a monturii ecuatoriale CGX cu sistemul optic excelent EdgeHD.

>Câștigă 374 puncte/374,00 lei Câștigă 374 puncte/374,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 374 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 374,00 lei.

Credit module tbi bank 3.4.0

1966.73 Lei x 24 rate

 

Cu un tub optic care cântărește numai 12 kg, acest telescop este încă suficient de portabil pentru a fi luat in zone fara poluare luminoasa și are o putere de adunare a luminii cu 89% mai mare decât un telescop de 20 cm și cu 40% mai mult decât unul de 23cm. Pentru astrofotografie, montura CGX oferă o platformă mai robustă și mai rezistentă, cu un sistem de curele mai silențioase, cu caracteristici electronice și ergonomice noi, care favorizează funcționarea la distanță fără griji, plus noile aplicații software avansate.

În funcție de lot, poate fi inclus un ocular de 23mm sau unul de 16mm.

Vedeti universul în HD

EdgeHD este un telescop aplanatic, cu câmp plat, tip Schmidt-Cassegrain, care produce imagini fără aberații într-un câmp vizual și fotografic larg. Sistemul optic a fost conceput pentru a reduce mai mult decât coma off axis a stelelor; acesta oferă de asemenea un plan plan focal de calitate astrografică până la marginea câmpului vizual.

Calitatea unui adevarat astrograf

Multe telescoape se autointituleaza "astrograf" generează de fapt doar stele punctiforme intr-un camp curbat. În timp ce acest lucru poate fi acceptabil pentru unele observații vizuale, stelele vor apărea defocalizate pe margini atunci când sunt utilizate cu senzorul plat al unei camere digitale. Optica EdgeHD produce un plan focal de mai mult de trei ori mai plat decât un telescop obișnuit Schmidt-Cassegrain. Acest lucru vă garantează stele punctiforme pe intreg senzorul de mari diemensiuni al camerelor digitale moderne.

Performanta imbunatatita

Performanța superioară la margini nu numai că creează stele mai rotunjite, mai plăcute, ci si îmbunătățește rezoluția și magnitudinea limita în comparație cu telescoapele cu apertura asemanatoare. Cu acoperirea antireflex StarBright XLT de la Celestron pe fiecare suprafață, optica EdgeHD vă oferă o transmisie maximă a luminii pe intreg spectrul vizual și fotografic.

Caracteristici mecanice

În plus față de designul optic optimizat de EdgeHD, tubul telescopului a fost reproiectat pentru a vă asigura că obțineți maximum de la optică în fiecare noapte.

Sistemul de prindere al  oglinzii - Prinderile cu tensiune flexibila țin oglinda în poziție și reduc deplasarea imaginii atunci când faceti fotografii cu expunere lungă. Odată imaginea focalizata, tijele flexibile permit oglinzii să o țina în poziție fără a impune forță sau presiune pe ansamblul oglinzii, păstrând imaginea centrata în ocular (sau pe senzor).

Orificii de ventilație - Orificiile de răcire situate pe partea din spate permit aerului cald să se indeparteze din spatele oglinzii primare. Fiecare orificiu are un filtru integrat de 95 microni garantat să lase aerul cald sa iasa fără a lăsa praful înăuntru.

Versatilitate fastar - EdgeHD este cel mai versatil telescop destinat astrofotografiei disponibil azi. Cu un raport focal f/10, puteți capta si cele mai mici obiecte DSO. Adăugați obiectivul reductor opțional, conceput special pentru tubul EdgeHD - și puteți mări câmpul vizual fără a sacrifica performanța optică. Un Barlow vă oferă o putere suplimentara pentru imaginile planetare, lunare și solare de înaltă rezoluție. Toate tuburile optice EdgeHD sunt compatibile Fastar, permițând oglinzii secundare să fie îndepărtate și înlocuite cu un obiectiv dedicat pentru a obtine imagini cu un  câmp larg, ultra-rapid f/2.

Testat individual

Fiecare telescop EdgeHD a fost testat nu numai pentru calitatea suprafeței fiecărei componente optice, dar și cu o cameră foto și o stea artificială pentru a asigura că imaginea indeplineste cele mai inalte standarde  de calitate. Acest test final confirmă faptul că EdgeHD va avea performante ridicate și va furniza imagini de înaltă calitate.

Montura Equatoriala CGX:

Timp de opt ani, montura ecuatoriala CGEM de la Celestron a fost suportul multor telescoape cu apertura cuprinsa intre 150mm si 280mm. De atunci, multe sisteme astronomice destinate astrofotografiei sau observatiilor vizuale sunt utilizate de catre astronomii amatori avansati. Echipa de ingineri de la Celestron s-a bazat pe toti acesti ani de experienta si au creat noua serie de monturi CGX EQ, ce se caracterizeaza prin inovatii in tehnologie si usurinta in utilizare.

Noua montura CGX a fost conceputa pentru a oferi un suport mai bun telescopului, atat vizual cat si pentru astrofotografie. Caracteristicile principale sunt: cap montura ecuatoriala cu profil scurt ce ofera un design mai compact si astfel mai stabil, un sistem de urmarire mai performant, utilizare de la distanta cu senzori optici de limitare, reglaje pentru aliniere polara mai usoara, si un management mai eficient al cablurilor. Pe langa acestea, s-au adus imbunatatiri mecanice si ergonomice in diferite puncte, pentru a face montura mai solida, usor de utilizat si de transportat.

Diametru obiectiv
279 mm
Tip
Schmidt-Cassegrain
Distanța focală
2800 mm
Raport focal
f/10
Montura
Ecuatorială
Căutător
9x50
Capacitate de colectare a luminii
1593
Putere de separație
0,51”
Magnitudinea limită
14,7 mag
Putere de mărire utilă maximă
558x
Acoperire antireflex
Starbright XLT
Control GoTo
Da
Greutate suportată
55 kg
Greutate tub
13 kg
Procedura de aliniere
SkyAlign, 2-stele, 1-stea, ecuatorial, solar
Viteze motor
sideral, solar si lunar
Diametru oglindă secundară
95 mm
Obstrucţie oglindă secundară
34%
oglinda diagonala
2" - 90°
Lungime tub
610mm
Material tub
Aluminiu
No reviews

Accesorii recomandate

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.