Meteoriti

Informații

Producatori

Meteorit feros cu lantisor de argint Mareste

Meteorit feros cu lantisor de argint

26910

Produs nou

Meteorit feros Campo del Cielo cu lantisor de argint.

Mai multe detalii

În 4-8 zile

186,00 lei **TVA inclus

Informatii

Meteorit feros cu lantisor de argint

De ce sa nu daruiesti o bucata adevarat din cer?

Un meteorit ca medalion atasat la un lantisor de argint este un cadou deosebit si o adevarata bijuterie in ciuda varstei pe care o are.Meteoritul Campo del Cielo este unul feros ale carui fragmente au fost decoperite la granita dintre provinciile Chaco si Santiago del Estero in 1576. Guvernatorul spaniol a auzit de la populatia indiana indigena despre o minge de foc ce a cazut din cer si a trimis o expeditie ce a recuperat cateva fragmente. Locul este unul arid, a fost numit Campo del Cielo (locul cerului). Dupa 2 00 de ani, spaniolii au trimis o alta expeditie unde un localnic a gasit un bloc masiv cu o greutate intre 15 si 18 tone. O investigatie a materialului a aratat ca este compus in mare parte din fier. In anul 1992, un comerciant de meteoriti a incercat sa transporte un fragment de 37 de tone. Autoritatile argentiniene nu au fost de acord si meteoritul a ramas in tara.

O investigatie ce a inclus datarea cu carbon a indicat ca meteoroidul a ajuns pe Pamant cum 4000-6000 de ani.  Meteoritul are o vechime de 4,5 bilioane de ani. La intrarea in atmosfera s-a descompus in mii de bucati, fiind acum localizate fragmente de peste 100 de tone. Fragmentele mai mari au fost gasite intr-o zona ce include 26 de cratere. Cel mai mare crater are un diametru de 78 de metri si o adancime de 5 metri. Acest corp ceresc provine din centura de astreroizi a sistemului solar. Ramasitele sale au fost clasificate ca Grup IA Octahedrite. Compozitia chimica este urmatoarea: 92.6% fier, 6.68% nichel, 0.43% cobalt, 0.25% fosfor, 87ppm galiu, 407ppm germaniu si 3.6ppm iridiu.
Aceasta compozitie il face sa fie precis identificabil, aratand originea sa si valideaza autenticitatea meteoritului, intrucat compozitia sa nu poate fi reprodusa pe Pamant.

Recenzii

Scrie o recenzie

Meteorit feros cu lantisor de argint

Meteorit feros cu lantisor de argint

Meteorit feros Campo del Cielo cu lantisor de argint.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania