Monturi

Informații

Producatori

Montură Skywatcher AZ-EQ5 GoTo cu trepied și stâlp

AZ-EQ5p

SkyWatcher

Produs nou

Noua montură de la Skywatcher AZ-EQ5 poate fi folosită în mod alt azimutal sau ecuatorial, și dispune de permanenta corecție a erorilor periodice (PPEC).

Mai multe detalii

În 5 - 8 zile

5 733,00 lei **TVA inclus

-302,00 lei

6 035,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Monturaazimutal-ecuatorială
Control GoToDa
Interfețeautoguider, USB
Greutate suportată15 kg sau 15 +15 kg in mod Alt-Az
Procedura de aliniere1, 2, sau 3 stele
Baza de date42.900
Corecție PECda
Actualizabil prin internetda
Lunetă polarăda
Greutate trepied6,1 kg
Material trepiedoțel
Viteze motorsideral, solar si lunar
Diametru tija contragreutati18 mm
alimentare11v-16v 2A
MotorizareDa

Informatii

AZ-EQ5 este cea mai recentă noutate de la Skywatcher și are toate caracteristicile introduse cu succes în montura AZ-EQ6: Curele de transmisie pentru o funcționare fără probleme, zgomot redus, ajustarea înălțimii polare, Encoder astfel încât alinierea GoTo să fie menținută chiar și cu mișcarea manuală.

NOU: Conexiune USB pe capul monturii.

Transmisie cu precizie ridicata datorita transmisiei pe curea.

Montura AZ-EQ5 SynScan are un motor pas cu pas hibrid pe ambele axe. Montura are un port de autoghidaj standard ST-4 și un alt port pentru declanșarea unui aparat foto DSLR. Împreună cu unitatea de control manuală SynScan, montura poate găsi și urmări automat peste 42900 de obiecte cerești din baza de date.

Tehnologia Freedom Find:

Tehnologia Freedom Find (dual encoder) permite telescopului să fie mișcat manual sau electronic pe orice axă fără să-și piardă alinierea sau informația poziției. După mișcarea către un nou obiect, montura va începe automat urmărirea acestuia cu precizie. Nu este necesară resetarea poziției în timpul sesiunii de observație.

Principalele caracteristici:

- montură ecuatorială și azimutală

- port autoguider, port USB-Serial, port control DSLR

- mișcare fină și silențioasă

- curbă PE fină

- Freedom Find

- doar 40% din greutatea unei monturi EQ6

- montură pliabilă și compactă

- adaptabilă la orice latitudine

Montura AZ-EQ5 GT este echipată cu index pe melcul RA. Astfel că unitatea de control a motorașului poate să urmărească poziția curentă a melcului. După o efectuare a rutinei PEC, când informația este stocată permanent în unitatea de control al motorașului, utilizatorul poate porni corecția periodică a erorilor (PEC) oricând pentru a îmbunătăți performanța urmăririi în cazul astrofotgrafiei la o distanță focală scurtă. Un nou proces de reglare nu mai este necesar la o nouă sesiune de observații (presupunând că alinierea polară este corectă). De aceea aceasta este o Corecție Periodică a Erorilor Permanentă. Utilizatorul poate seta montura pentru ghidaj manual sau automat. Pentru instrucțiuni detaliate, trebuie să citiți manualul cu instrucțiuni de utilizare al unității manuale de control SynScan.

Funcția de expunere automată:

Montura AZ-EQ5 GT este echipată cu două porturi SNAP ce pot controla declanșatorul a două camere foto. Folosind funcția “Camera Control” din SynScan, utilizatorul poate face expuneri multiple. Pot fi setate până la 8 grupe de combinații ale timpului de expunere. 

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Montură Skywatcher AZ-EQ5 GoTo cu trepied și stâlp

Montură Skywatcher AZ-EQ5 GoTo cu trepied și stâlp

Noua montură de la Skywatcher AZ-EQ5 poate fi folosită în mod alt azimutal sau ecuatorial, și dispune de permanenta corecție a erorilor periodice (PPEC).

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania