Oculare

Informații

Producatori

Ocular Baader Hyperion 8 mm

2454608

Baader Planetarium

Produs nou

Ocularele modulare multifunctionale Baader Hyperion au stabilit noi standarde de calitate si performanta in intreaga lume.

Mai multe detalii

7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 6,00 lei.


695,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Tip ocularWA
Diametru conexiune1,25"; 2"
Câmp vizual68 grade
Număr lentile8
Număr grupe5
Distanță focală ocular8 mm
Filet filtruda
Adaptor cameră foto opționalda

Informatii

Ocularele modulare multifunctionale Baader Hyperion au stabilit noi standarde de calitate si performanta in intreaga lume. Acestea se datoreaza urmatoarelor:

 • Camp vizual optim din punct de vedere al fiziologiei ochiului de 68°. Cel mai mare unghi pe care poate sa-l vada ochiul uman fara a misca globul ocular este de 68°.
 • Claritate perfecta a imaginii pe intregul camp vizual datorita constructiei din 8 lentile in 5 grupe.
 • Lipsa defectelor cromatice pe intreaga suprafata a campului vizual chiar si la margine.
 • Utilizare duala - aproape fiecare ocular ofera posibilitate a doua utilizari - prin inlaturarea adaptorului pe 1.25” care contine grupele de lentile negative se obtine un ocular de 2” cu distanta focala mai mare si implicit putere de marire mai mica
 • Distorsionare a imaginii aproape inexistenta si astigmatism foarte redus datorita utilizarii unor lentile din sticla de calitate inalta.
 • Cel mai scurt punct de focalizare dintre ocularele de camp larg care permite utilizarea acestora si la binocluri.
 • Utilizare confortabila fara efect de vignetare sau asa numitul kidney-bean-effect care reprezinta un punct sensibil la majoritatea ocularelor de camp aparent larg. 


O parte interesanta a acestor oculare este faptul ca pot fi utilizate si ca oculare de proiectie in fotografie. Protectia pentru ochi de cauciuc se poate indeparta si inlocui cu un adaptor M43-T2. Astfel sunt posibile numeroase optiuni de atasare a aparatelor foto. Numeroase inele adaptoare permit cuplarea ocularelor cu aproape orice tip de aparat foto cu obiectiv detasabil. Este posibila cuplarea la ocular chiar si a camerelor video sau a unei camere web. Distanta focala a ocularelor poate fi modificata sau ajustata cu ajutorul unor inele optionale. Diametrul ocularelor permite utilizarea acestora la binoculare. Protectia de cauciuc pentru ochi este rabatabila, astfel distanta la care se priveste prin ocular este confortabila si pentru cei care poarta ochelari. Ocularul se livreaza impreuna cu un saculet pentru pastrare adecvata.

Avantajele pe scurt :

 • Calitate inalta a prelucrarii
 • Utilizare confortabila
 • Camp vizual mare
 • Claritate perfecta a imaginii
 • Corectie cromatica deosebita
 • Utilizare duala atat pe 1.25” cat si pe 2”
 • Distorsionare redusa a imaginii
 • Astigmatism aproape inexistent
 • Fara efecte de vignetare

Acoperire Baader Phantom Group™ acesta este o acoperire antireflex multipla compusa din 7 straturi cu o reflexie reziduala extrem de scazuta. Denumirea "Group" indica cel mai bun strat antireflex destinat pentru fiecare tip de sticla optica in parte utilizata in ocularul respectiv.

Toate aceste straturi antireflex, pe fiecare tip de suprafata a sticlei au fost optimizate astfel incat sa fie cel mai eficiente acolo unde ochiul uman este cel mai sensibil noaptea - aproximativ 520nm, care este regiunea verde a spectrului.

Cele mai bune straturi antireflex apar aproape incolore - acest lucru dovedeste ca acoperirea functioneaza egal pe intreg spectrul vizibil. Straturile antireflex Phantom Group sunt, in functie de tipul sticlei, aproape fara culoare. In acest mod este asigurata cea mai mica pierdere de lumina a ochiului adaptat la intuneric si faptul ca nici o lumina exterioara nu va interfera.

Daca priviti direct catre elementul optic (ocular sau obiectiv) si vedeti o reflexie puternica verde, atunci aceasta nu este o acoperire Baader Phantom Group! O reflexie verde intensa indica o tehnologie de slaba calitate si inseamna ca lumina este reflectata ineficient - adica pierduta  - chiar in spectrul util intre 500-550nm.

Recenzii

Scrie o recenzie

Ocular Baader Hyperion 8 mm

Ocular Baader Hyperion 8 mm

Ocularele modulare multifunctionale Baader Hyperion au stabilit noi standarde de calitate si performanta in intreaga lume.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania