Oculare

Informații

Oferte speciale

Producatori

Ocular SkyWatcher UWA 15mm

SWUW15

SkyWatcher

Produs nou

Ocularele SkyWatcher UWA au un câmp vizual foarte mare și un eye relief confortabil.

Mai multe detalii

7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 8,00 lei.


800,00 lei **TVA inclus

-40,00 lei

840,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Tip ocularUWA
Diametru conexiune1,25”
Câmp vizual82 grade
Distanță de vizualizare15 mm
Acoperire antireflexcompletă, multiplă
Distanță focală ocular15 mm

Informatii

SkyWatcher a intrat cu această serie pe piața ocularelor cu un câmp vizual foarte mare. Pe lângă faptul că acestea sunt cele mai ieftine oculare cu un câmp de 82 de grade, ele sunt de calitate bună. Chiar și modelul de 7mm are o lentilă dinspre ochi cu diametrul de 22mm și un eye relief de 15mm.

Câmpul vizual este bine corectat, imaginea este clară chiar și pe margini. Cu cât distanța focală a unui ocular este mai mare, cu atât imaginea va fi afectată de optica telescopului, de aceea este necesar un corector de coma pentru telescoapele newtoniene luminoase.

Toate suprafețele elementelor de sticlă sunt acoperite multistrat rezultând o bună transmisie a luminii. Ocularele sunt excelente pentru obsevații deep-sky.

Câmpul vizual mare are unele beneficii. De exemplu, ocularul de 15mm are același câmp vizual ca un ocular Plossl standard de 25mm, dar la o putere de mărire mai mare, rezultând un fundal mai întunecat. Câmpul vizual mare este util și când trebuie să găsim stele slab strălucitoare. Potrivit testelor, cu aceste oculare sunt vizibile stele cu o jumătate de magnitudine mai mult decât cu alte oculare.

Cupa ocularelor poate fi îndepărtată. Ocularele de 7mm și 15mm se potrivesc în focalizatoarele de 1,25”, iar cel de 23mm necesită un focalizator de 2”.

Recenzii

Scrie o recenzie

Ocular SkyWatcher UWA 15mm

Ocular SkyWatcher UWA 15mm

Ocularele SkyWatcher UWA au un câmp vizual foarte mare și un eye relief confortabil.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania