Filtre OIII

Informații

Oferte speciale

Producatori

Filtru O III Baader 2"

2458396

Baader Planetarium

Produs nou

Filtrul O-III de la Baader Planetarium oferă cele mai contrastante imagini ale multor nebuloase difuze și planetare.

Mai multe detalii

În 5 - 8 zile

790,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru conexiune2"
Tip filtruO-III

Informatii

Filtrul O-III este perfect pentru majoritatea nebuloaselor, iar în mod special pentru nebuloasele: Vălul, Laguna (M8), Lebăda (M17), Inelul (M57) și nebuloasa Dumbell (M29). Cu un telescop mare se pot vedea inclusiv faimoșii "Stalpi ai creației" din M16 (Vulturul).

Filtrul Baader O-III izolează perfect două linii oxigen dublu ionizate (496nm si 501nm), printr-o bandă de trecere foarte îngustă (8,2nm latime, cea mai ingusta intalnită la filtrele O-III). Spre deosebire de alte filtre O-III, filtrul Baader blochează complet lungimile de undă mai lungi și mai scurte, rezultatul fiind cel mai mare contrast ce se poate obține într-un filtru O-III. Filtrul O-III beneficiază de precizia substratului planoptic și tehnologia modernă de depunere a straturilor filtrante DWDM asistată de plasmă. Ca și consecință, filtrul Baader O-III nu degradează claritatea imaginii oferită de telescop și nu produce imagini duble.

Filtrul Baader O-III permite utilizarea unor puteri de mărire mari, stelele rămânând niște puncte de lumină clare, chiar dacă filtrul este folosit departe de planul focal al imaginii (de ex. înaintea unei oglinzi diagonale, sau pentru astrofotografie).

Recenzii

Scrie o recenzie

Filtru O III Baader 2"

Filtru O III Baader 2"

Filtrul O-III de la Baader Planetarium oferă cele mai contrastante imagini ale multor nebuloase difuze și planetare.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania