Filtre OIII

Informații

Producatori

Filtru deepsky Astronomik O-III 2”

16759

Produs nou

Filtrul Astronomik O-III a fost special conceput pentru observații vizuale ale nebuloaselor planetare.

Mai multe detalii

7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte de loialitate care pot fi schimbate intr-un cupon de 9,00 lei.


940,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

TipFiltre de bandă îngustă
Diametru conexiune2"
Tip filtruO-III
Material cadru de montareAluminiu

Informatii

Lungimea de bandă extrem de îngustă a filtrului O-III aduce un plus de contrast în imagine chiar dacă observațiile au loc sub un cer fără poluare luminoasă. Asupra rămășițelor de supernovă sau nebuloaselor planetare slab strălucitoare, acest filtru face deseori diferența dacă un obiect poate fi văzut sau nu.

Raportul focal optim pentru utilizarea filtrului este între f/3 și f/15 și o apertură mai mare de 150mm. Pierderi ale transmisiei și distorsiuni cromatice, probleme ale altor filtre, apar în cazul filtrelor Astronomik doar când se folosesc în instrumente cu raport focal foarte mic, f/3. Filtrele Astronomik O-III ”măresc” obiectul observat să spunem așa, întrucât o mai mare porțiune a acestuia este vizibilă.

Întrucât este nevoie de multă lumină pentru a utiliza filtrele O-III, se recomandă o apertură de cel puțin 150mm. Instrumentele mai mici nu adună destulă lumină pentru a vedea obiectele astronomice destul de bine. Cu toate acestea, mulți astronomi ce au telescoape cu o apertură mai mare de 250mm preferă utilizarea filtrelor O-III în locul filtrelor UHC. Un avantaj major al filtrelor Astronomik este sticla optică de foarte bună calitate. Când veți folosi filtrul Astronomik, imediat veți observa stelele punctiforme la fel ca atunci când nu utilizați nici un filtru.

Recenzii

Scrie o recenzie

Filtru deepsky Astronomik O-III 2”

Filtru deepsky Astronomik O-III 2”

Filtrul Astronomik O-III a fost special conceput pentru observații vizuale ale nebuloaselor planetare.