Filtre solare

Informații

Oferte speciale

Producatori

Filtru Solar Continuum Baader 1,25” (540nm)

2458390

Baader Planetarium

Produs nou

Filtrul solar continuum Baader este folosit pentru a crește vizibilitatea granulației și detaliilor petelor solare.

Mai multe detalii

În stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 3 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 3 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 3,00 lei.


395,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru conexiune1,25”
Tip filtrusolar

Informatii

Filtrul solar continuum de la Baader transmite doar o anumită parte a spectrului (540nm), fără linii de emisie sau absorbție, astfel că poate crește contrastul și reduce efectele turbulenței atmosferice. Cu acest filtru montat la telescopul dumneavoastră, granulația devine vizibilă iar mișcarea imaginii este redusă. Acest filtru se potrivește cu orice tip de telescop, vizual dar și fotografic.

Cei ce folosesc refractoare acromate și Schmidt-Cassegrain, vor aprecia acest filtru întrucât elimină complet lungimile de undă roșii și albastre, concentrându-se pe lungimile de undă maxime, unde optica telescoapelor produce imaginile cele mai clare și fără aberații cromatice. Pentru fotografia digitală se recomandă ca filtrul continuum să fie folosit împreună cu filtrul UV/IR cut pentru a elimina complet lungimile de undă infraroșii defocalizate.

Filtrul Solar Continuum este perfect pentru testarea pe stele a opticii telescoapelor. Lungimea de undă îngustă și blocarea completă a lungimilor de undă mai lungi sau mai scurte îl fac superior filtrelor verzi standarde pentru testarea refractoarelor la lungimea de undă centrală. Datorită lungimii de undă înguste, de 10nm permisă, testarea se va face pe o stea mai strălucitoare.

Calitatea optică, fizică și mecanică este excelentă.

IMPORTANT! :

Pentru utilizarea sigură, filtrul Solar Continuum trebuie neapărat folosit împreună cu un filtru solar ce acoperă oglinda sau obiectivul principal. Acest filtru se așează după filtrul solar principal și nu se poate folosi singur, altfel există riscul de orbire permanentă!

Recenzii

Scrie o recenzie

Filtru Solar Continuum Baader 1,25” (540nm)

Filtru Solar Continuum Baader 1,25” (540nm)

Filtrul solar continuum Baader este folosit pentru a crește vizibilitatea granulației și detaliilor petelor solare.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania