Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC 800 GoTo
Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC 800 GoTo
Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC 800 GoTo
Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC...
Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC...
Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC...

Telescop Celestron SC 203/2032 pe montura CPC 800 GoTo

25102
În 7-14 zile
14.995,00 lei
cu TVA

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

>Câștigă 149 puncte/149,00 lei Câștigă 149 puncte/149,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 149 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 149,00 lei.
 

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.

Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Aceasta din urma face din instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.

Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea a aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.

Caracteristicile opticii:

 • Distanta focala lunga in design compact;
 • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
 • Acoperire antireflexie XLT;
 • Sistem inchis;
 • Efect redus de shifting al oglinzii principale

Urmatoarele mai sunt incluse in pachetul de livrare:

 • Tub optic cu obiectiv de 203mm diametru si 2032 mm distanta focala;
 • Oculare Plossl 40 mm 1.25”
 • Oglinda zenitala 90° (1.25”);
 • Sina de montare;
 • Cautator 8x50

Montura Celestron CPC:

Odata cu montura CPC firma Celestron aduce pe piata cea mai stabila montura in furca produsa pentru telescoapele Celestron de-a lungul celor 50 de ani de existenta a marcii. Noul concept al monturii permite observatii lipsite de vibratii datorita unui trepied solid dar si a unui rulment impresionant de 280mm care compune baza monturii in furca. Deoarece un instrument stabil determina in cele din urma si utilizarea acestuia merita luata in considerare compararea acestei caracteristici cu alte sisteme.

Montura azimutala in furca desi nu este la fel de performanta si versatila ca o montura ecuatoriala si nu poate fi utilizata decat cu anumite tuburi optice, compenseaza aceste dezavantaje printr-o constructie foarte compacta, o greutate redusa (nu necesita contragreutati ca o montura ecuatoriala) si o portabilitate ridicata (poata fi transportata in doar doua componente). Cel mai mare avantaj al acestei monturi este totusi posibilitatea de montare si aliniere foarte rapida a monturii. Cu ajutorul sistemului “SkyAlign” telescopul poate fi gata de observatii in doar cateva minute fara a fi nevoit sa faceti proceduri complicate de punere in pol. Procedeul de montare este foarte simplu: se aseaza trepiedul pe pozitia si la inaltimea dorita, cu ajutorul nivelei incluse se aduce capul trepiedului la orizontala, se ataseaza montura in furca de trepied, se asigura cu ajutorul a 3 surube si montura este pregatira pentru utilizare.

Receptorul GPS cu 16 canale preia pentru dumneavoastra de la sateliti datele necesare referitoare la timp, data si coordonatele locului. Tot ce mai trebuie sa faceti pentru o functionare corecta a telescopului este centrarea a 3 obiecte ceresti stralucitoare aflate pe bolta cereasca in acel moment. Obiectele de aliniere pot fi din sistemul nostru solar sau stele mai stralucitoare. Nu este necesar ca dumneavostra sa aveti cunostinte referitoare la obiectele de aliniere; telescopul este capabil sa stabileasca spre ce obiecte a fost indreptat. Electronica telescopului poate procesa intr-o secunda pana la 120.000 de operatiuni pentru compararea unghiului, dintre cele 3 obiecte stralucitoare selectate, cu informatiile aflate in baza de date a computerului. Prin aceasta metoda telescopul CPC in functie de unghi poate determina identitatea obiectelor spre care a fost indreptat de catre utilizator si sa-si creeze un model virtual al cerului..

Metoda functioneaza impresionant de rapid si de precis. Dupa acest procedeu scurt va stau la dispozitie peste 40.000 de obiecte in baza de date a aparatului. La cerere telescopul poate alege pentru dumneavoastra, pentru noaptea si timpul respectiv, ce obiecte sunt mai bine vizibile si la o simpla apasare de buton va poate oferi informatii despre acestea. Alinierea cu ajutorul sistemului SkyAlign functioneaza fara busola sau aliniere polara si poate fi facuta si in situatii cu vizibilitate redusa. Este posibila acum utilizarea acestui telescop fara a avea cunostinte despre locatia precisa a nordului geografic sau chiar fara a avea vizibilitate spre nordul ceresc. Este posibila astfel pozitionarea telescopului si alinierea daca va aflati pe balcon sau pe terasa unei case. Toate functiile telescopului pot fi controlate din interiorul casei cu ajutorul unui computer personal sau laptop. Sunt incluse in pachetul de livrare software-ul de control NexRemote precum si cablul de conectare al telescopului de computer.

Caracteristici ale monturii pe scurt:

 • Baza monturii cu mecanica supradimensionata pentru o functionare fina;
 • Posibilitate de conectare la PC si Auto Guider;
 • Sistem de aliniere SkyAlign care utilizeaza 3 obiecte stralucitoare la alegere;
 • Suport pentru unitatea de control care permite o usoara vizibilitate a informatiilor afisate pe display;
 • Baza de date cu peste 40.000 de obiecte;
 • Posibilitate de actualizare a software-ului via internet;
 • Surube de blocaj supradimensionate pentru utilizare manuala mai usoara;
 • Periodic Error Control;
 • Software NexRemote;
 • Trepied foarte stabil din teava de otel reglabil in inaltime.

 

Diametru obiectiv
203 mm
Tip
Schmidt-Cassegrain
Greutate
19 kg
Distanța focală
2032 mm
Raport focal
f/10
Montura
Azimutală
Tip focuser
Filet SC 2”
Oculare
PL 40 mm
Căutător
8x50
Capacitate de colectare a luminii
840
Putere de separație
0,57”
Magnitudinea limită
13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă
410x
Control GoTo
Da
Oglindă zenitală
1,25” -90°
Alte accesorii
Software NexRemote
No reviews

Accesorii recomandate

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.