Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200
Telescop GSO Dobson 200C 200/1200

Telescop GSO Dobson 200C 200/1200

8236
În stoc
2.990,00 lei
cu TVA

Telescopul GSO Dobson este un instrument ideal pentru incepatori la un pret foarte bun, avand o calitate care il situeaza printre cele mai bune telescoape din acest segment de pret de pe piata.

>Câștigă 29 puncte/29,00 lei Câștigă 29 puncte/29,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 29 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 29,00 lei.
 

Telescopul GSO Dobson este un instrument ideal pentru incepatori la un pret foarte bun, avand o calitate care il situeaza printre cele mai bune telescoape din acest segment de pret de pe piata.

Instrumentele Dobson ofera optica puternica la un pret scazut. Raportul pret/performanta ale acestor instrumente este unul deosebit de bun. Pentru acest lucru nu se face nici un compromis cand vine vorba de calitatea opticii, a mecanicii si a prelucrarii.

Observarea nebuloaselor si galaxiilor:

Diametrul obiectivului de 200mm va ofera posibilitatea de a putea observa numeroase galaxii, nebuloase si nebuloase planetare. Pe un cer bun devin vizibile forme ale galaxiilor sau structuri in unele nebuloase sau nebuloase planetare.

Observarea Lunii si a planetelor:

In acest domeniu perfomantele instrumentului sunt cele mai bune. Oglinda secundara si sistemul de prindere al acesteia bine dimensionate permit obtinerea unei imagini cu calitate si contrast ridicat. Calitatea foarte buna a opticii permite obtinerea unor imagini ale Lunii si planetelor pline de detalii.

Montarea rapida:

Pentru un incepator in astronomie acest tip de instrumente este unul foarte des recomandat si datorita montarii si utilizarii foarte simple. Pregatirea pentru observatii a telescopului este una cat se poate de simpla: se aseaza montura pe un loc drept, se aseaza tubul pe montura si sunteti gata pregatiti pentru observatii.

Utilizarea unei monturi Dobson:

Montura Dobson numita Rocker Box sau “lada” sustine tubul optic si permite orientarea acestuia catre obiecte. Orientarea se face la fel ca in cazul unui trepied foto-video in plan vertical si orizontal. Miscarea este una foarte fina si odata cu dobandirea experientei in utilizarea instrumentului puteti urmarii un obiect ceresc foarte precis si la puteri mari de marire.

Focuserul Crayford 2”:

Focuserul Crayford este o evolutie imbunatatita a focuserelor cu cremaliera care erau utilizate in trecut. Acestea sunt constructii solide cu baze masive care le confera o stabilitate si o rigiditate mecanica foarte ridicata. Reglarea imaginii se face continuu si nu cu o miscare in trepte. Prinderea aceesoriilor se face prin strangerea unui inel in jurul acestora.

Sistemul de tensionare cu arcuri:

Tubul optic poate fi atasat de montura Dobson cu ajutorul a 2 arcuri. Aceste arcuri tensionate maresc forta de frecare ce apare intre tubul optic si montura astfel incat tubul optic sa nu se miste atunci cand modificati echipamentul montat pe telescop. Tensionand cele 2 arcuri va puteti asigura de asemenea ca tubul nu se misca in timp ce schimbati ocularul.

Optica:

Materialul din care este facuta oglinda principala este unul omogen pentru a preveni aparitia tensiunilor nedorite. Inainte de observatii instrumentul trebuie lasat o perioada de timp pentru a ajunge la temperatura mediului inconjurator. In timpul acestui proces nu se recomanda utilizarea unor puteri de marire mari deoarece caldura radiata de oglinda poate influenta calitatea imaginilor obtinute. Oglinda principala este slefuita in sticla BK 7. Acest material este din punct de vedere calitativ, in ceea ce priveste omogenitatea si tensiunile interne, comparabil cu materiale superioare cum ar fi sticla Suprax sau Pyrex.

Astrofotografia se poate face cu acest instrument intr-o masura destul de limitata. Deoarce nu exista posibilitatea unui ghidaj automat pot fi fotografiate doar obiectele mai stralucitoare (Soare, Luna, planete) care necesita timpi de expunere redusi. Pentru a fotografia obiecte mai slabe ca intensitate luminoasa este necesara o montura ecuatoriala. Tubul optic al acestui instrument poate fi utilizat si impreuna cu o montura ecuatoriala de care poate fi prins cu ajutorul unor inele de prindere adecvate.

Avantaje pe scurt:

- Optica parabolica de înaltă calitate, cu diametru de 200 mm și distanță focală de 1200 mm
- Reflectivitate de 94% pentru o imagine mai strălucitoare, cu contrast ridicat
- Focuser Crayford de precizie, 2" pentru focalizare precisă - inclusiv reductor de 1,25"
- Tub metalic robust și oglinzi reglabile pentru o imagine optimă chiar și după mulți ani de utilizare
- Imbunatatire bună - inclusiv pentru astrofotografie
- Ventilația principală a oglinzii accelerează răcirea telescopului

Diametru obiectiv
200 mm
Tip
Newton
Greutate
21 kg
Distanța focală
1200 mm
Raport focal
f/6
Montura
Dobson
Tip focuser
Crayford 2”
Oculare
SPL 25mm
Căutător
6x30
Capacitate de colectare a luminii
820
Putere de separație
0,58”
Magnitudinea limită
13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă
400x
Control GoTo
Nu
Alte accesorii
ventilatie oglinda
No reviews

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.