Banda anti-roua Omegon 60cm pentru telescoape de 6"
Banda anti-roua Omegon 60cm pentru telescoape de 6"
Banda anti-roua Omegon 60cm pentru telescoape de 6"
Banda anti-roua Omegon 60cm pentru...
Banda anti-roua Omegon 60cm pentru...
Banda anti-roua Omegon 60cm pentru...

Banda anti-roua Omegon 60cm pentru telescoape de 6"

53515
In 5-8 zile
345,00 lei
cu TVA

Banda anti-roua este indispensabila in conditii de umiditate crescuta ce duce la formarea condensului si implicit la imposibilitatea efectuarii de observatii astronomice sau astrofotografie.

>Câștigă 3 puncte/3,00 lei Câștigă 3 puncte/3,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 3 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 3,00 lei.
 

Benzile cu incalzire - mentineti clara imaginea cerului

Noptile nu sunt intotdeauna atat de uscate si clare precum va doriti. Suprafetele optice devin opace datorita fenomenului de roua ce apare pe parcursul noptii. Si odata ce optica dumneavoastra - oculare, obiective, placi corectoare Schmidt s-a aburit, observatiile din acea noapte sunt incheiate. Dar acest lucru poate fi evitat. Benzile incalzite de la Omegon mentin umiditatea la distanta si garanteaza observatii clare pe intreaga noapte.

Avantaje pe scurt:

- benzile anti-roua impiedica depunerea umezelii pe telescop, cautator sau oculare

- reglaj usor - banda este flexibila, potrivindu-se perfect

- Velcro - banda ce asigura o prindere sigura

- conector cu cablu de 1m lungime

- disponibil in lungimi diferite

Dimensiuni compacte - poate fi utilizat oricand

Extrem de practic - la inceputul sesiunii de observatii doar inveliti tubul telescopului sau ocularului. Banda se va potrivi ca o manusa si se fixeaza prin materialul Velcro. Dupa terminarea observatiilor, impachetati-l si il puteti depozita in gentuta. Banda incalzitoare va fi astfel mereu la indemana.

Mentineti optica uscata, chiar si in conditii de umiditate crescuta

Conectati cablul cu lungimea de un metru la o sursa de curent. O sursa de tensiune de 12V distribuie energia in mod uniform catre banda incalzitoare cu doar 0,2W pe centimetru. Acest lucru inseamna ca benzile mentin o temperatura cu cateva grade mai ridicata decat cea inconjuratoare, asa incat umezeala nu are nici o sansa sa se formeze.

De asemenea are nevoie doar de un minim de energie, astfel ca nu va consuma rapid bateriile dumneavoastra. Banda anti-roua poate fi conectata la o unitate de control puls, permitand operarea in mod de reducere a energiei consumate.

Sfat: va recomandam unitatea de control Omegon pentru benzile anti-roua. Aceasta permite conectarea pana la doua benzi in acelasi timp si reglarea individuala a fiecareia.

De ce se depune roua pe suprafetele optice?

Efectul de roua ce se depune pe suprafetele optice este binecunoscut de catre orice purtator de ochelari care a intrat intr-o camera incalzita si care a venit din exteriorul rece - picuri extrem de fini de apa se depun pe surafata sticlei in timp ce aerul cald condenseaza pe suprafata rece a ochelarilor. Exact acelasi lucru se intampla cu suprafetele optice ale telescopului. In timp ce optica se raceste, apa condenseaza pe suprafata acesteia. 

Benzile anti-roua de la Omegon fac ca sesiunile de observatii sa fie mai lungi si mai placute. Cand alti astronomi au impachetat telescopul si au plecat, dumneavoastra puteti inca ramane la observatii atat cat doriti!

Caracteristici proprii:

- interior cu element incalzitor interior cu latime de 20mm

- latime 44mm

- culoare neagra la exterior si rosie la interior

- material - Cordura/Nylon

Greutate
100 g
Culoare
roșu-negru
Lungime
600 mm
Sursă de curent
12 V
Lungime cablu
1 m
Consum de energie
1A
No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.